Переможний гол прибульця з Греції Кузика, домашня драма Тлумака

Чемпіонат вже без двох, «Суми» дуже не хочуть бути третіми

Надзвичайно багатим на переходи, тренерські відставки з призначеннями і інші пригоди видалося минуле міжсезоння в першому дивізіоні. Причому калейдоскоп подій у відпустку не вклався, а жирно зачепив ще й перший весняний тур.
Мабуть, найгучнішою новиною зими стало падіння «Зірки». У славному місті Кропивницький, куди зовсім недавно приїздили кращі клуби УПЛ, великого футболу більше немає. Каламутна історія з президентом Березкіним таки закінчилася зняттям команди з чемпіонату, молоді таланти розбіглися - орендовані Бєляєв і Сафронов повернулися до «Дніпра-1», Маткобожик влаштувався у «Волині». Після розвеселого осіннього «вильоту» з турніру «Кобри», чемпіонат втратив ще одного бійця.
А «Кобра» тут згадана не даремно: її колишній президент Ващенко безсовісно вліз у крісло боса в кризових «Сумах», начебто домовився з президентом ПФЛ Сергієм Макаровим брати участь, але на старт команда не вийшла. Точніше, до Волочиська на вчорашній матч навіть не виїжджала. Ващенко перед тим звільнився, нахомутав там чогось з документами, тепер Макарову рятувати ще один клуб. Офіційний сайт сумчан повідомляє, що організаційні моменти повинні бути незабаром вирішені і вже до наступної домашньої гри з «Волинню» команда буде готова.
У підсумку, і без того вкорочені ще восени тури чемпіонату, тепер стануть ще більш куцими. Принаймні, перший весняний складався всього з п'яти поєдинків.
Зате в них було майже все: забиті голи, пенальті, вилучення. Насамперед привертала увагу (ніби на противагу всім негараздам) центральна дуель другого кола - в Харкові, у присутності 22 тисяч глядачів билися «Металіст 1925» і «Дніпро-1».
Харків'яни йшли на другому місці і відставали від дніпрян на п'ять очок. Деякі експерти запевняли, що саме в цьому поєдинку розігрувалася доля золотих медалей. Фаворит протистояння -команда Дмитра Михайленка - здобув виїзну перемогу і відірвався від переслідувача в таблиці вже аж на 8 очок. Відзначимо, що з 29-ї хвилини «Металіст 1925» грав у меншості, після того як Дмитро Гранкін шипами наступив на шию Ігорю Когуту. А переможний гол на себе записав яскравий новачок дніпрян Орест Кузик, що не закріпився після кам'янської «Сталі» в грецькому чемпіонаті.
У матчі-відкритті другої частини першості зустрілися одні з найбільш незабивних команд цього чемпіонату. «Миколаїв» (14 м'ячів) приймав «Інгулець» (19). Статистику суперники не поліпшили, оскільки на двох забили лише одного разу. На 89-й хвилині відзначився Січінава, для Ніки це перший м'яч у нинішній першості. А ось дебют тренеру Сергію Шищенку, який змінив на чолі кораблів «вічного» Забранського, не вдався.
Амбіційний «Колос» в цьому турі зустрівся з «Прикарпаттям», яке вирішило зберегти кістяк і взимку було не особливо активним на трансферному ринку. У поєдинку в Ковалівці це не спрацювало, підопічні Руслана Костишина виграли і наблизилися до другої сходинки. Відзначимо, що «Колос» - єдина команда, яка ще не програвала в нинішньому чемпіонаті. А нещодавно ще й затіяла реконструкцію свого стадіону в Ковалівці, щоб відповідати вимогам УПЛ.
З новим тренером і оновленим складом підходив до другої частини турніру винниківський «Рух». Причому презентацію відразу 11-ти новачків все одно затьмарює тренерське призначення: команду очолив знаний фахівець Леонід Кучук і привів туди перших в історії клубу бразильців. Молодих Габріеля і Сіднея і досвідченого Леандро, з яким білоруський спец працював в «Арсеналі» і «Сталі». Той вийшов у старті і допоміг виграти з мінімальним рахунком 1:0, а його команда відразу зуміла вибратися із зони вильоту.
Ще один цікавий матч відбувся в Луцьку. Місцева «Волинь» хоч і втратила в черговий раз очки через старі борги, зневірятися не збиралася. Зібралася і полетіла на два зимових збори до Туреччини. Та чи не менше амбіцій виявилося і у краматорського «Авангарду». Між суперниками було всього одне очко розриву, гості зуміли перемогти завдяки пенальті і випередили лучан у таблиці.
Перша ліга. 19-й тур
22 березня, п'ятниця
«Миколаїв» - «Інгулець» - 0:1
Гол: Січінава, 89.
23 березня, субота
«Колос» - «Прикарпаття» - 3:1
Голи: Бондаренко, 16, 35, з пенальті, Морозко, 84 - Конкольняк, 30.
Вилучення: Кузьмин (П), 68, Ковальчук (П), 78.
«Агробізнес» - «Суми» - матч не відбувся (неявка гостей)
«Рух» - «Балкани» - 1:0
Гол: Р. Никитюк, 65.
«Волинь» - «Авангард» - 0:1
Гол: Кірієнко, 75, з пенальті.
Вилучення: Ємець (А), 59, Сухаров (А), 87.
«Металліст 1925» - «Дніпро-1» - 1:2
Голи: Жданов, 10 - Куліш, 28, з пенальті, Кузик, 52.
Вилучення: Гранкін (М), 29.

Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 01:14 0

Тібо вперше зіграв у цьому сезоні

Коментарі