Київ може отримати право проведення чемпіонату світу з міні-футболу

Остаточне рішення щодо міста-господаря чемпіонату стане відоме 30 червня цього року

Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з керівниками всесвітньої федерації міні-футболу (WMF) та обговорив можливість проведення чемпіонатів світу серед чоловіків та жінок у Києві у 2021 році. Саме заявка Києва потрапила у фінальний етап відбору разом із заявкою Дакару (Сенегал). Остаточне голосування щодо міста-господаря чемпіонату виконавчий комітет WMF проведе 30 червня цього року.
«Київ - дуже привітне і гарне місто. З кожним роком до нас приїжджає все більше туристів, відбувається все більше масштабних заходів - культурних, спортивних. Ми оновлюємо інфраструктуру столиці. Зокрема, і спортивну - облаштовуємо футбольні поля, відкриваємо нові стадіони, спортивні школи, встановлюємо спортивні майданчики в парках та зонах відпочинку», - наголосив Віталій Кличко.
Чітайте також: 7 причин відвідати матч Україна - Швейцарія у Києві

Репетицією чемпіонату світу може стати турнір із міні-футболу на Кубок мера Києва - 2019 за участю команд Великобританії, Швейцарії, Ірландії, Молдови та України, який заплановано на 24-26 травня цього року.
Під час зустрічі Філіп Джуда - президент всесвітньої федерації міні-футболу та Зорица Хофман - генеральний секретар всесвітньої федерації міні-футболу вручили меру Віталію Кличку золоту бутсу.
Нагадаємо, літом 2018 року Київ прийняв чемпіонат Європи з міні-футболу. Саме вдале проведення цього турніру дозволило Києву подати заявку на проведення чемпіонату світу з міні-футболу в 2021 році.
Джерело Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 19 травня 2024, 02:38 146

У саудівському Ер-Ріяді пройшло велике шоу боксу