Світоліна залишає турнір в Майамі

Перша ракетка України не змогла виграти стартовий поєдинок проти китаянки Ван Яфань

Перша ракетка України Еліна Світоліна (№5 WTA) програла матч другого кола хардового турніру серії Premier Mandatory в Маямі. 24-річна українка поступилася китаянці Ван Яфань (№50 WTA).
Маямі. Друге коло
Еліна Світоліна (Україна) - Ван Яфань (Китай) - 2:6, 4:6
З самого початку матчу було видно, що Світоліна знаходиться, м'яко кажучи, не в найкращій формі. Травма коліна залишилася з Індіан-Веллса, і, можливо, Еліні стало тільки гірше. Велика частина тенісисток в такій ситуації або не виходили б на корт, або знялися б під час матчу. Але не Світоліна.
Китаянка прекрасно бачила стан суперниці, намагалася грати в атакуючий теніс і часто у неї це виходило. У першому сеті вона віддала всього одну свою подачу, зробивши натомість три брейка. Варто зазначити, що Світоліна за матч всього двічі заробляла брейкпоінти (проти 13 у китаянки), але обидва рази їх реалізувала. Після сьомого гейма українка попросила медичний тайм-аут, їй змінили пов'язку на коліні, але якихось серйозних змін в грі не з'явилося.
В кінці першого - початку другого сету Ван Яфань виграла чотири гейми поспіль і була близька до виграшу п'ятого, але Еліні вдалося захистити свою подачу і зробити той самий другий брейк в матчі. На деякий час здалося, що гра може перейти навіть в третій сет, але китаянка розуміла, що вирішувати долю поєдинку потрібно якнайшвидше, бо іншого шансу може і не бути. У восьмому геймі Ван Яфань на більше-менше захистила свою подачу, після чого віддала всього 2 очки в наступних двох геймах.
Для 24-річної китаянки це дебютна перемога над тенісисткою з топ-10. Нагадаємо, на початку березня вона виграла турнір WTA в Акапулько (перший в кар'єрі), на якому два роки до цього перемагала Леся Цуренко.
Після Майамі Світоліна може залишити топ-5 світового рейтингу. Обійти її можуть Кікі Бертенс (виграти 1 матч), Кароліна Плішкова (1 матч) і торішня переможниця Слоан Стівенс (захист титулу).
У наступному колі Ван Яфань зіграє проти Даніель Коллінз.
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 15:51 5

«ПСЖ» розглядає трансфер Андрія влітку

Коментарі