Андрій ШЕВЧЕНКО: «Я задоволений результатом матчу»

Наставник збірної України прокоментував стартовий матч відбору Євро-2020

Наставник збірної України Андрій Шевченко прокоментував стартовий матч відбору Євро-2020 з Португалією (0:0). За словами Шевченка, збірна України виконала установку на поєдинок на 80 відсотків і заслужено зіграла внічию з чинним чемпіоном Європи.
- Перш за все, хочу подякувати стадіон за прекрасну атмосферу, - сказав Шевченко. - Португальських уболівальників і українських, які приїхали підтримати команду. Ми чули цю підтримку.
- Чи виконала команда план на гру?
- Відсотків на 80. По-перше, головне завдання було - не дати забити чемпіонам Європи. Десь ми очікували, що краще буде виходити вихід з оборони в атаки. Збірна Португалії грамотно пресингувала. Важливо було виконати установку до кінця. Пару контратак ми могли зробити. В цілому, я задоволений результатом і грою.
- Як оціните гру Мораеса?
- Мораес зіграв дуже добре. Коноплянка і Мораес мали функції півзахисників, що захищаються. Хлопці виконали установку. Чому поміняли флангових гравців? Нам потрібні були свіжі гравці.
- Матвієнко зіграв в центрі оборони. Чому він, а не Бурда?
- Він універсальний. Може грати і в центрі оборони, і зліва. Ми бачимо його на цих позиціях. Добре, що у нас є різнобічні футболісти.
- Марлос, здалося, не встигав в обороні грати до кінця.
- Мою установку він виконав на сто відсотків. Правильно перекривав зони передач. Я ним задоволений.
- Як будете налаштовувати команду на Люксембург?
- Хлопці, які не грали, зараз тренуються. Вранці також проведемо тренування на відновлення. Люксембург - лідер групи. Будемо готуватися до нього. Сказав хлопцям, що потрібно відновлюватися, забувати і готуватися на матч з Люксембургом.
- Цей же склад вийде на Люксембург?
- Ні. Однозначно, буде ротація в стартовому складі. Будемо дивитися по готовності гравців.
Сергій ЦИБА з Лісабона
Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 19:56 5

Український вінгер відіграв 76 хвилин проти «Вест Гема»

Коментарі