Динамо заперечує прояви расизму під час матчу з Челсі

Київський клуб відповів УЄФА і «Челсі»

У понеділок УЄФА оголосив, що відкрив дисциплінарну справу проти «Динамо» за прояви расизму в матчі Ліги Європи з «Челсі».

Лондонський клуб заявив про расизм на адресу хавбека Каллума Хадсона-Одої, проте в «Динамо» не знайшли підтвердження цим фактам.

Клуб випустив наступну заяву:

«ФК« Динамо »глибоко стурбований публічною заявою, яку опублікував ФК «Челсі»про можливі дискримінаційні прояви під час матчу на НСК «Олімпійський». Дійсно, під час післяматчевого дебрифінгу делегат УЄФА повідомив представникам ФК «Динамо» про звернення офіційних осіб ФК «Челсі» з інформацією про те, що футболіст Хадсон-Одоі чув «мавпячі крики» (monkey chants) на свою адресу в другому таймі.

Представники ФК «Динамо» відразу звернули увагу на те, що цю інформацію необхідно перевірити на достовірність і наявність конкретних доказів, які б свідчили про неприпустиму поведінку учасників матчу. Особливо зважаючи на те, що при наявності зазначених проявів, футболіст повинен був відразу звернутися до головного арбітра під час матчу відповідно до введеної в УЄФА трехкрокової системою реагування на будь-які дискримінаційні прояви. Більш того, ФК «Динамо» не мав і в даний час не має ніяких доказів, що такі вигуки мали місце.

Незважаючи на вищевказане, відповідні служби ФК «Динамо» оперативно провели розслідування з приводу заявленого інциденту. Була переглянутий та проаналізований повний відеозапис поведінки уболівальників із зазначеного футболістом «Челсі» сектора. Однак не було виявлено жодних ознак, що підтверджують факт будь-яких дискримінаційних проявів.

Більш того, згідно з рапортами офіційних осіб УЄФА, отриманих 18 березня 2019 року, ні Делегат матчу, ні Офіцери безпеки УЄФА (яких на даному матчі було два), ні арбітри матчу і спостерігач арбітражу, ні навіть спостерігач ФАРЕ (в обов'язки якого входить безпосередній контроль за можливими проявами дискримінації) не чули таких вигуків і взагалі проявів расистського або дискримінаційної поведінки.

«Ні расизму» (No to racism) - це не просто популярний лозунг, а один з ключових пріоритетів роботи ФК «Динамо», який повністю поділяє принцип нульової терпимості до будь-яких проявів дискримінації на стадіоні і за його межами », - йдеться у заяві клубу.

Киянам може загрожувати штраф і /або дискваліфікація на матчі наступного єврокубкового сезону.

Іван Зінченко Джерело: ФК Динамо Київ
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 08 травня 2024, 00:50 0

Дивіться відеоогляд матчу-відповіді 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Коментарі