Микола ФЕДОРЕНКО: «Уже відчули, що перша ліга - не друга»

Розмова з головним тренером армянського «Титану»

Армянський «Титан», дебютант другого за рангом національного дивізіону, на старті встиг і виграти, і поступитися. Причому, з однаковими 2:1.

А третій тур готує кримській команді чи не найсерйозніше випробування - в Армянськ для гри з нею прибуває ФК «Львів» - один з фаворитів минулого сезону, який захопив лідерство на старті нового чемпіонату.

Про передматчеві турботи та літній настрій говоримо із наставником армянців Миколою Федоренком.

- Миколо Івановичу, ваша команда має провести дебютний першоліговий матч у рідному місті. Який настрій панує в Армянську?
-Справді, цей матч увійде в історію нашого клубу та міста, тому готуємося до нього й сподіваємося, що впродовж сезону радуватимемо вболівальників на рідному стадіоні. Ми розуміємо, що ФК «Львів» - дуже серйозна команда. Підготовку до матчу проводимо за власною штатною програмою. Звісно, очікуємо нелегкої гри - як і в кожному турі першої ліги.

-Уже в другому турі ви зіграли перше в сезоні кримське дербі. Урок у Молодіжному був корисним?

-Календар сприймаємо як даність - матч проти «Кримтеплиці» був таким же складним, як і решта матчів першої ліги, котрі ми зіграли чи маємо зіграти. Під час ходу зустрічі ми поступалися в рахунку, але потім, коли гравця суперників вилучили за фол останньої надії, ми відігралися. На жаль, потім знову пропустили, й нам просто не вистачило часу, щоб зібратися й відновити рівновагу. Але це справді був корисний досвід. Ми вже на власному прикладі відчули різницю між першою та другою лігами. Хлопцям потрібно набиратися майстерності, бо без цього тут аж ніяк.

-На старті сезону в запасі перебуває один з найкращих бомбардирів минулого професіонального сезону - досвідчений Костянтин Візьонок...
-Так вийшло, що він почав чемпіонат не в стартовому складі. Хочу наголосити - він є гравцем основної когорти, просто на старті сезону, зважаючи на підготовку, тренування, в «одинадцятку» виходять інші люди. Рівень Кості нам відомий, і ми продовжуємо розраховувати на його досвід.

-Минулого сезону навіть здавалося, що атаку команди перенасичено - спершу довелося піти Арбузову, цього літа - Бездольному, плюс усе ще травмований Панін. Проблем із атакувальними кадрами не відчуваєте?
-Ми взяли низку молодих виконавців, яким по 22-23 роки. Це - майбутнє нашої команди, ми дуже сподіваємося, що все буде нормально й хлопці реалізують свій потенціал. Тож Шарко, Яровенко, Світличний, воротар Старущенко - це і є наша обойма. Будемо з ними працювати, а колектив допоможе їм розкритися.

-Раніше вам доводилося протистояти тренерові Рябоконю?
- Напевно, ні. Як футболіст він грав у моїй команді, тож я знаю його давно. Моя особиста оцінка: Олександр - хороший тренер, порядна й серйозна людина. Напевно, я знаю його методи роботи, а він - мої. У будь-якому разі, його команди грають у цікавий футбол, а отже, в Армянську буде хороший матч.

-У другій лізі на матчі «Титана» ходило по кілька тисяч глядачів. На дебюті в першій лізі чекаєте аншлагу?

-Звісно, дуже хотілося б, аби трибуни нашого стадіону заповнювалися якнайщільніше. Наші вболівальники - це величезна підтримка команді під час матчу. Запрошуємо усіх на стадіон.

Артур ВАЛЕРКО, газета «Український футбол»

Александр Тишура Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 04 мая 2024, 13:35 5

Команды проведут матч 36-го тура сезона-2023/2024

Комментарии