КОНДРАТЮК: «Команди Луческу чи Газзаєва проти нас безсилі»

Найкращим гравцем чемпіонату України з футзалу став Олександр Кондратюк

Це звання він додав до титулу чемпіона України, завойованого у складі львівського «Тайму». Найкращим його обрали тренери, президенти та гравці українських команд...

«Відпочиваю собі на курорті в Туреччині, заходжу в інтернет і читаю, що мене визнано найкращим. Оце так приємна була несподіванка!» - ділиться радістю Олександр Кондратюк.

- Вас уперше в кар'єрі назвали найсильнішим гравцем чемпіонату України з футзалу...
- Авжеж. Я з 15 років займаюся футзалом. І ось 12 літ важкої праці принесли мені такі хороші плоди. Звісно, це приємно. Шкода, що в той момент я не був удома і не міг поділитися радістю з батьками. Та в Туреччині зі мною була дружина Марина і двоє донечок: восьмирічна Поліна та дворічна Віолегта. А повернувшись до рідного Харкова, я відзначив цю визначну подію в сімейному колі.

- Як ви гадаєте, чим саме ваша гра вразила президентів, тренерів та гравців?
- На це звання заслуговує кожен гравець «Тайму». А за мене проголосувало найбільше люду лише тому, що я відіграв сезон дуже стабільно. Мабуть, мій рівень був трішки вищим, ніж в інших футзалістів.

- Яке наступне визнання Олександра Конратюка?
- (Сміється). Ну хто не мріє стати таким, як бразилець Фалькао чи португалець Рікардіньйо. Це футзальні Пеле та Марадона. Справжні чарівники, в яких є чому повчитися. Та, на жаль, ми не маємо можливості часто їздити до Бразилії, щоб пограти з ними товариські матчі. Та все одно прагну рости до рівня цих виконавців. А щодо реальніших мрій, то хочу, щоб «Тайм» успішно виступив у Кубку УЕФА, ну й прагну досягти успіхів у складі збірної України.

- Ви не картаєте себе за те, що граєте у футзал, а не у великий футбол?
- Ні, я не шкодую. У великий футбол брали дітей кремезних, швидких. Я розумів, що мені буде важко. І ось у 15-річному віці зайнявся футзалом. Можу запевнити, що ми також маємо багато переваг над професійними футболістами. Зокрема, ми технічніші і вміємо швидше приймати рішення. Довго розмірковувати не можемо. Зрештою, футзалісти точніші. Тут удар прогнозуємо з точністю до сантиметра.

- Спрогнозуйте рахунок зустрічі у спортзалі між чемпіоном України з футболу та міні-футболу...
- У команді Мірчі Луческу виступає багато бразильців. Вони дуже технічні, футбольні чарівники, які свого часу грали у футзал. Із ними «Тайму» було б важко. Та все одно команди Луческу чи Газзаєва проти нас безсилі. Все-таки ми граємо у футзал, а вони - у футбол.

- А вам не образливо, що зарплати футзалістів приблизно відповідають рівню футболістів першої ліги чемпіонату України...
- Деякі хлопці у міні-футболі заробляють більше, аніж першолігові футболісти. Та все одно образливо, що в нас не такі великі зарплати. Утім, футзал доволі молодий вид спорту, і ще настануть часи, коли мої колеги зароблятимуть так само, як футболісти.

Олег ЗУБАРУК, газета «Експрес»
Галичина спортивна

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 04 мая 2024, 21:36 18

Цыганков и Довбик приложились к суперуспешному сезону

Комментарии