Полтавська жага до перемоги

Огляд матчів 25-го туру другої ліги у групі Б

ШАХТАР - ФК ПОЛТАВА - 1:2 (0:1).
23 травня. 17.00. Стадіон імені М.Горюшкіна. 2000 глядачів.
Судді: О.Москаленко (Кривий Ріг), Н.Алексахіна, Є.Поркуян (обидва - Кіровоград).
Делегат ФФУ: С.Михайлов (Бердянськ).
Свердловськ: Старцев, Штанченко, Сірий, Савін, Минка (Олійник, 88), Р.Коновалов (Дорошенко, 81), Кошелєв (Тиєчко, 49), Кир'янов (Якушин, 78), Цабріа, Когут (Морев, 75), Помазанов.
Тренер: Андрій Порохненко.
Полтава: Зарубін, Новицький, Ятленко, Радевич, Деордиця, Бичков, Григоренко, Бриж (Реуцький, 35), Батусов (Книжник, 80), Радченко (Пономар, 73), Козаченко (Зеленевич, 60).
Тренер: Юрій Малигін.
Голи: Помазанов (85) - Радченко (28, пен.), Пономар (90+2).
Попередження: Цабріа (43), Тиєчко (56), Кир'янов (61), Минка (81), Помазанов (85), Сірий (90) - Григоренко (44), Реуцький (62), Зеленевич (65), Шпак (90+2).

Провівши велику частину матчу на половині суперника, не реалізувавши три стовідсоткових голевих моменти, забивши красивий, за виконавською майстерністю, гол, свердловський «Шахтар» у підсумку поступився ФК «Полтава» в останньому домашньому матчі першості.

Початок матчу залишився за господарями поля, які з перших хвилин кинулися в атаку і почали підбирати ключі до воріт гостей. На дев'ятій хвилині Кир'янов завдав потужного пострілу з-за меж штрафного майданчика, з яким Зарубін впорався, а Помазанову не вистачило дещиці, щоб переправити «плямистого» в сітку. На 25-й хвилині блискавично атакували «гірники». Цабріа «розірвав» оборону полтавчан на правому фланзі і навісив у штрафний майданчик суперника. Когут на дальній стійці спробував ударити злету, але мокрий м'яч звалився з його ноги в гущу гравців у воротарському майданчику. Оборонець гостей виніс м'яч прямо на Кошелєва, який, перебуваючи на вбивчій позиції, але примудрився не влучити в рамку воріт. Під час контратаки у відповідь м'яч в штрафному майданчику знайшов руку гравця господарів, і арбітр вказав на одинадцятиметрову позначку. Пенальті Радченко реалізував без шансів для Вадима Старцева, знявши павутину з дев'ятки воріт. На перерву команди пішли за мінімальної переваги гостей.

У другому таймі «Шахтар» повністю переграв полтавців, «Помаранчево-чорні» перейшли на гру в три нападники. Заміни зробили свою справу, свердловці почали краще комбінувати в півзахисті, і практично відразу ж Морев мав можливість зрівняти рахунок. На 76-й хвилині послідував навіс у штрафний майданчик гостей, Зарубін вийшов на перехват і загубився в гущі гравців, а м'яч відлетів до Морева. Однак зі зручної позиції Олександр не влучив у порожні ворота. Та все ж активність свердловців на 84-й хвилині була винагороджена. Цабріа віддав вивірену передачу на Помазанова, який ударом головою увігнав м'яч під поперечину.

Коли здавалося, що зустріч так і завершиться нічийним результатом, буквально за хвилину до фінального свистка полтавці вирвали перемогу. Необов'язковий стандарт закінчився гарматним ударом гостей, який Старцев у блискучому стрибку парирував. Пономар скористався неузгодженістю у діях захисників господарів, виявився першим на добиванні і зумів завдати головою точного удару з дев'яти метрів.

СТАЛЬ - ОЛКОМ - 1:0 (0:0).
23 травня. 17.00. Дніпродзержинськ. Стадіон «Металург». 1000 глядачів.
Судді: О.Білокур (Курахове), О.Павлинов (Одеса), Г.Іванов (Татарбунари).
Делегат ФФУ: В.Кошура (Чернівці).
Дніпродзержинськ: Давидов, Ломко, Сахно, Полуницький, Лешко, Романенко, Васильєв (Кудь, 82), Гориславський, Обревко, Вайда, Кривий (Бережний, 80).
Тренер: Сергій Задорожний.
Мелітополь: Марканич, Козин, Масюткін, Попов, Манаков, Павелько, Косяк, Тарануха (Сиващенко, 82), Жадан (Ткачов, 67), Ар.Галушкін (Мягков, 55), Ан.Галушкін.
Тренер: Дмитро Кара-Мустафа.
Гол: Васильєв (54).
Попередження: Романенко (6), Ломко (43) - Жадан (49), Козин (76), Сиващенко (90+2).

Уже на першій хвилині матчу «Сталь» могла повести в рахунку - після подачі кутового з правого флангу захисники гостей вибили м'яч зі штрафного майданчика, смугастий знову повернувся туди, а Олександр Обревко, котрий вистрибнув вище за всіх, головою з десяти метрів мало не влучив у верхній кут воріт.

Надалі гра проходила переважно в центрі поля. «Олком», у складі якого вийшло п'ятеро футболістів, які раніше виступали за дніпродзержинську команду, особливо не приховували нічийних намірів, «Сталь» же ніяк не могла загострити гру.

Найцікавіші події в матчі розгорнулися в другому таймі. На 51-й хвилині Олександр Васильєв увійшов до штрафного майданчика мелітопольців, де, як здалося, його зупинили з порушеннями правил. Свисток арбітра, щоправда, промовчав. А за три хвилини «сталевари» таки забили гол - розгониста атака «Сталі» призвела до того, що Дмитро Кривий віддав пас під удар Васильєву, який метрів з 12-ти лівою ногою спрямував м'яч у правий кут воріт.

На 57-й хвилині біля воріт гостей був призначений штрафний удар. Після «пострілу» півзахисника дніпродзержинців Шандора Вайди, Марканич насилу витягнув м'яч із «дев'ятки» воріт. У відповідь «Олком» намагався зрівняти рахунок, але завдяки самовідданим діям Олександра Ломка загроза минула.

Небезпечним був випад гостей і на 69-й хвилині, коли після виходу на ворота Олександра Давидова з лівого флангу м'яч після удару футболіста «Олкома» пройшов поруч зі стійкою. У цьому епізоді треба віддати належне воротарю «Сталі», який, скоротивши кут обстрілу воріт, не дозволив себе переграти.

Наприкінці поєдинку дніпродзержинці мали кілька можливостей, щоб подвоїти перевагу. Найреальніша з них була на 84-й хвилині - Вайда уздовж лінії штрафного майданчика віддав передачу Обревку, потужний удар якого пролетів біля бічної стійки.

У підсумку «Сталь» у непростому поєдинку, продемонструвавши волю до перемоги, переграла непоступливих гостей. Матчем із «Олкомом» дніпродзержинці завершили свої виступи нинішнього сезону на своєму стадіоні «Металург».

МЕТАЛУРГ-2 - ТИТАН - 1:4 (0:3).
23 травня. 17.00. Запоріжжя. Стадіон «Титан». 300 глядачів.
Судді: І.Маковей, П.Касанов (обидва - Вінниця), З.Курбанов (Херсон).
Делегат ФФУ: М.Хапченков (Донецьк).
Запоріжжя: Шевченко, Грищук (Коваленко, 28), Данюк (Тимошков, 46), Ключик, Дяченко, Зозуля, Коньков (Дзядевич, 70), Донгаузер, Ковалевський (Ульянов, 89), Кравець, Галинський.
Тренер: Олександр Гуржеєв.
Армянськ: Кошелєв, Калиненко, Столярчук (Маслов, 53), Мацак, Крюков (Козлов, 75), Кадимян (Антоненко, 58), Ішмаков, Візенок (Бездольний, 71), Камерцель (Масалов, 56), Довжик, Климентовський.
Тренер: Микола Федоренко.
Голи: Коваленко (65) - Візенок (17, 43, пен.), Довжик (39), Бездольний (83).
Попередження: Кравець (86).

Позмагатися на рівних із досвідченим суперником, який наступного сезону виступатиме в першій лізі, запоріжцям виявилося не під силу. Почавши, загалом, непогано (на перших хвилинах «Металург-2» подав біля воріт гостей кілька кутових, після одного з яких міг забити Ключик), «металурги» примудрилися піти на перерву, програючи з розгромним рахунком. На 18-й хвилині після довгого діагонального паса зі своєї половини поля Візенок вийшов практично один на один, легко «прибрав» Данюка і переграв Шевченка. Другий м'яч ударом в дальній кут забив Довжик, а вже в кінці тайму дубль оформив Візенок, який реалізував пенальті за фол Зозулі.

Відіграти один м'яч запоріжці зуміли в середині другого тайму. На класний прохід і простріл Ковалевського не менш класним ударом відгукнувся його партнер Євген Коваленко. Та все ж крапку в матчі поставили футболісти «Титана». Четвертий м'яч за сім хвилин до фінального свистка записав на свій рахунок Бездольний.

ШАХТАР-3 - ФК СУМИ - 4:0 (1:0).
23 травня. 17.00. Донецьк. Стадіон НТБ «Кирша». 35 глядачів.
Судді: М.Кривоносов, В.Куцев (обидва - Київ), О.Шост (Луганськ).
Делегат ФФУ: Ю.Левчук (Полтава).
Донецьк: Крюков (Гальчук, 85), Гаращенков, Опарин, Максименко, Вознюк (Сартина, 72), Драченко, Малишев, Заїка, Кисіль, Стебловський, Акулінін (Дяків, 70).
Тренери: Олександр Фундерат, Сергій Ковальов.
Суми: Галігузов, Галюза (Пустовіт, 53), Пукась, Бусаргін, Шеремет, Кириєнко, Марченко, Бєрмудес (Белканія, 65, Мірошниченко, 89), Богачов, Ретушняк (Чухненко, 78), Савченко.
Тренер: Валерій Бермудес.
Голи: Малишев (5), Акулінін (48), Пукась (72, у свої ворота), Опарин (80).
На 59-й хвилині Драченко не реалізував пенальті (повз ворота).
Попередження: Малишев (11), Вознюк (35), Гаращенков (45), Опарин (67), Кисіль (90+1) - Бермудес (31), Савченко (34), Марченко (35), Бусаргін (70), Шеремет (74).
Вилучення: Савченко (23).

Усе почалося дуже і дуже непогано для господарів: уже на п'ятій хвилині Максим Малишев, що залучився до розіграшу стандарту, відкрив рахунок. До перерви «гірники» могли подвоїти перевагу, але відклали це на другий тайм. Прикметно, що в середині першого тайму суперник залишився в меншості - з поля був вилучений Савченко, що наклало свій відбиток на подальший хід гри.

Після перерви «Шахтар-3» ще тричі засмучував воротаря ФК «Суми». На 48-й хвилині Леонід Акулінін після передачі Сергія Гаращенкова пробив у дальній кут. За кілька хвилин Максим Драченко пробив пенальті, але неточно. Втім, гості невдовзі «допомогли» донеччанам, забивши самі собі після прострілу Заїки. А за десять хвилин до кінця матчу Опарин, який залучився до атаки, встановив остаточний результат.

ІЛЛІЧІВЕЦЬ-2 - ОЛІМПІК - 0:2 (0:0).
23 травня. 17.00. Маріуполь. Стадіон «Азовець». 500 глядачів.
Судді: О.Омельченко (Слов'янськ), А.Єремєєв (Миколаїв), Д.Корабльов (Керч).
Делегат ФФУ: О.Латоша (Мелітополь).
Маріуполь: Зінченко, Оберемок, Ковальов, Доценко, Корольов (Феденков, 71), Сикульський, Швець, Буравльов, Музика (Задоя, 15, Поргобіані, 46, Касянчук 78), Філатов (Гревцов, 57), Гунченко.
Тренер: Юрій Керман.
Донецьк: Тельнов, Змієвський, Чех, Коншин, Уланов (Матвієнко, 80), Тарнов (Богданов, 78), Піднебенний, Валяєв, Санжар, Ареф'єв, Шаврин (Михальов, 76).
Тренер: Ігор Петров.
Голи: Шаврин (52, пен.), Михальов (82).
Попередження: Піднебенний (18), Ареф'єв (39), Коншин (73).

ГІРНИК - ГІРНИК-СПОРТ -2:0 (2:0).
23 травня. 17.00. Кривий Ріг. Стадіон шахти імені «Жовтнева». 700 глядачів.
Судді: В.Новохатній (Київ), А. Нізола (Івано-Франківськ), М.Миколюк (Хмельницький).
Делегат ФФУ: О.Тюрін (Харків).
Кривий Ріг: Гурин, Васильєв, Павлов, Кучеренко, Голуб (Христусь, 81), Гвоздевич (Кондратенко, 70), Сичов (Гончаренко, 80), Грамм (Мукан, 83), Большунов (Бука, 76), Пашковський, Коломієць (Щербаков, 75). Тренер: Геннадій Приходько.
Комсомольськ: Бахметьєв, Слива, Ходуля, Малюк (Ткаченко, 35), Полтавець, Бахмач (Філь, 60), Кондрашов, Дігтяр (Крутенко, 50), Кравченко, Малиночка (Іващенко, 70), Забула (Львов, 65, Калиниченко, 82).
Тренер: Сергій Мурадян.
Голи: Коломієць (8), Пашковський (19).
Попередження: Коломієць (11), Кучеренко (82) - Бахмач (34), Ходуля (75).


Ігор ДАНИЛЕВСЬКИЙ, Олександр ГОРБАЧОВ, Олександр ГУЗЕНКО, Ганна ГУМЕННА, газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 05 мая 2024, 21:13 2

Леверкузенцы в матче 32-го тура чемпионата Германии разгромили «Айнтрахт» Франкфурт

Комментарии