ДЕМЬЯНЕНКО: «Маркевич мог бы и больше футболистов вызвать»

Экс-тренер киевского «Динамо» комментирует «список Маркевича»

«Наставник збірної хоче перевірити гравців, які себе добре зарекомендували у чемпіонаті України. У списку також багато досвідчених футболістів - Тимощук, Шевченко, Алієв, Мілевський, Воронін, Чигринський. Підтримую рішення Маркевича не залучати молодих Ярмоленка і Ракицького. Молодіжці треба вирішувати свої завдання і гравці з досвідом виступів за національну збірну мають їй в цьому допомогти».
Уперше до табору збірної викликано п'ятьох футболістів, четверо з яких виступають у чемпіонаті України: захисники Польовий із запорізького «Металлурга» і Ощипко з «Карпат», а також півзахисники Олійник (з «Металіста») і Коноплянка (з «Дніпра»). Ще один новобранець захищає кольори бельгійського «Вестерло» − це півзахисник Олександр Яковенко.
«Збірна гратиме товариські матчі, чому б і не залучити до команди новачків? У Прем'єр-лізі є футболісти, які грають на високому рівні. Але чемпіонат і збірна - це різні речі. Для дебютантів цей збір стане тестом. Думаю, можна було і більше гравців викликати».
Українці проведуть три контрольних матчі: 25 травня у Харкові проти Литви, 29 травня у Львові − проти Румунії і 2 червня в Осло − проти Норвегії.
«Перемога у товариських матчах не буде принциповою. Звичайно, хочеться, щоб команда показала гарний результат, але головне завдання - це перевірити гравців. Тренерський штаб має побачити, що футболісти можуть показати на рівні збірної. Можливості основних гравців Маркевич знає, а новачків треба проекзаменувати. Збірні Литви, Румунії і Норвегії - команди досить високого рівня».
Виклик у збірну отримав найкращий снайпер російської Прем'єр-ліги Олександр Алієв. У «Локомотиві» стверджують, що екс-динамівець має російське громадянство. Сам футболіст запевняє, що від українського паспорта і збірної він не відмовлявся.
«Преса підняла великий ажіотаж навколо цього питання. Мабуть, це комусь вигідно. Думаю, все буде нормально».
«У Чигринського і Тимощука не має ігрової практики. Ці футболісти досвідчені, зіграли багато матчів за збірну. Хлопцям треба грати, тренування не замінить матчу. Будемо сподіватися, що і Дмитро, і Анатолій заграють у своїх клубах, або змінять команди».
«Калиниченко зараз гарно виглядає. Можливо Маркевич вирішив не викликати Максима, щоб перевірити новачків. Думаю, з можливостями футболіста «Дніпра» тренер збірної добре знайомий. Взагалі можна згадати ще багато прізвищ, які могли б отримати виклик у головну команду країни. Тут важко щось сказати, адже кожен тренер підбирає гравців під свою схему».
www.gazeta.ua
Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Хоккей | 01 мая 2024, 14:43 8

Четвертый матч чемпионата мира по хоккею

Комментарии