Едуард ПАВЛОВ: «Треба обігрувати прямих конкурентів»

Розмова з новим керманичем тернопільської «Ниви»

У тернопільської «Ниви» змінився головний тренер. На місце виконуючого обов'язки наставника команди Ігоря Біскупа прийшов Едуард Павлов, який раніше працював у тренерському штабі ФК «Княжа». Минулого тижня новопризначений наставник клубу та керівництво команди поспілкувалися із ЗМІ.

-Пане Едуарде, розкажіть, які команди ви тренували, в яких - грали...
-Закінчив школу київського «Динамо», грав у команді другої ліги в «Металурзі» з Дніпродзержинська. Потім була армія, СКА (Одеса). Згодом виступав у «Шахтарі» з Павлограда, грав ще в Луганську, в командах Азербайджану, Узбекистану, а в Польщі вже закінчував кар'єру. Останні 15 років працюю тренером.

-Як виник варіант із «Нивою»?
-Велися переговори між керівництвом «Ниви» та колишнім тренером «Княжої» Віталієм Левченком, і я замість нього приїхав подивитись на стан команди, саме на матч з «Енергетиком» (2:2). Поговорив із президентом клубу Степаном Рубаєм про умови роботи та про завдання команди. Як ви знаєте, умови тут надзвичайно складні, а завдання - залишитися в першій лізі. Віталія Левченка вони не влаштували, а задовольнити його вимоги наразі тут ніхто не може. Порадившись, президент клубу та директор запропонували залишитись мені. Я погодився.

-У таких умовах зможете вирішити поставлене завдання?

-А є інші варіанти? З умовами всі можуть, а от без них все набагато складніше. Я вважаю: перш ніж говорити про преміальні чи збільшення зарплати, спочатку потрібно показати щось.

-Після зими в «Ниві» зібралися тільки ті, кого вдалося зібрати. Команда перший тайм грає, а на другий вже не вистачає сил...
-Так. Наразі команда не готова ні фізично, ні технічно, ні тактично...

-Чи будуть кадрові поповнення?

-Незабаром продивимось кількох футболістів. Якщо вони будуть сильніші за тих гравців, які нині в команді, ми їх візьмемо. Плануємо переглядати виконавців із західного та інших регіонів. Але прізвища не називатиму. Кота в мішку теж ніхто брати не збирається.

-Як нині проходить тренувальний процес, на що налаштовуєте колектив?

-З командою була розмова, і я сказав: гравці мусять бути морально і фізично налаштованими виходити на кожну гру, щоб здобувати очки. Я - максималіст, але в даній ситуації мій максималізм - в рамках збереження прописки в першій лізі.

-Як ви вважаєте, скільки очок вистачить для виконання цього завдання?

-Усе залежить від того, як гратимуть наші суперники. У матчах, що залишилися, всі три команди з дна турнірної таблиці гратимуть між собою - «Харків», «Нива» та «Прикарпаття». Наведу приклад. Була така ситуація в «Кубані» з Овчинниковим, який, прийнявши команду, обіграв «Спартак» і ще когось з лідерів, а потім програв ігри з суперниками, які були поруч. Так от, для виконання завдання необхідно долати прямих конкурентів, а за програш «Спартаку» навряд чи хтось сказав би погане слово на адресу тренера... Тому не буде завдання перемогти когось з лідерів. Варто обігрувати «Прикарпаття» та «Харків».

- Хто займе місце у воротах команди в найближчих матчах?

- Наразі це таємниця. Можу сказати, що у нас два рівноцінних воротарі - Микола Вірковський та Олександр Ільющенков. Вони ще й дуже добре доповнюють один одного за своїм віком. Окрім того, до них підтягується і Руслан Мазур.


Олександр ТРАВЯНКА., газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 03 мая 2024, 22:23 1

Команда Михайленко попала в группу с Нидерландами, Словенией, Казахстаном

Комментарии