БАГЛАЙ: «ПФЛ йде назустріч клубам»

Розмова з фахівцем з питань безпеки на стадіонах, зв'язків між ПФЛ та Комітетом арбітрів ФФУ

Уже сьогодні чотирма матчами повноцінного туру (16-го за ліком) продовжаться змагання в другій лізі групи «Б». Ще два матчі відбудуться завтра. Перед стартом весняної частини сезону ми поспілкувалися з колишнім інспектором першої ліги ПФЛ, а нині фахівцем з питань безпеки на стадіонах, зв'язків між ПФЛ та Комітетом арбітрів ФФУ та атестації клубів ПФЛ Валерієм БАГЛАЄМ. Дзвінок застав Валерія Захаровича в аеропорту «Бориспіль», де він чекав на рейс Київ - Луганськ.

-Вирушаю терміново до Алчевська, де вже 20 березня має відбутися матч першої ліги між місцевою «Сталлю» та білоцерківським «Арсеналом». Алчевський клуб звернувся до ПФЛ з офіційним листом, у якому застеріг, що через несприятливі погодні умови на Луганщині на домашній арені провести зустріч у зазначений термін неможливо. Для того, щоб відмінити гру, треба виїхати на місце й перевірити стан поля. Тоді ми зможемо дати відповідь, чи відбудеться гра чи ні.
Уже завтра білоцерківська команда (розмова відбулася вчора. - Прим, авт.) має вилітати на гру, тому можуть бути непередбачені витрати. Рішення треба ухвалювати за лічені години.

-На Луганщині виступає ще одна професійна команда, свердловський «Шахтар». Чи буде перевірка домашньої арени цього клубу?

-Поки що ми зробимо акцент на Алчевську. Але безпосередньо на місці триматимемо зв'язок з ПФЛ. Цілком можливо, що вирушимо з перевіркою й до Свердловська, якщо в цьому буде потреба.

- Що можна сказати про загальний стан стадіонів у другій лізі групи «Б»
-Поки що по другій лізі групи «Б» ми не отримували листів з проханнями перенести ту чи іншу зустріч, чи про те, що можуть бути якісь форс-мажорні обставини.

-Чи мають право резервні команди клубів прем'єр-ліги такі, як «Іллічівець-2», «Металург-2» та «Шахтар-3», грати на навчально-тренувальних базах своїх клубів?
-До кожної ситуації ми підходимо окремо. Але, зазвичай, ПФЛ йде назустріч клубам. «Шахтар-3», наприклад, провів свій перший матч у новому році на стадіоні НТБ «Кирша», який відповідає вимогам другої ліги. Так само можуть грати на стадіонах клубних баз і резервні команди інших клубів.

-Під час зимового антракту про команду «Дніпро-75» говорили як про найпроблематичнішу. Чи готова вона до змагань у весняній частині сезону?

- Я володію інформацією про те, що всі, без винятку, команди другої ліги групи «Б» готуються до першості.

-Була інформація про те, що свій перший поєдинок у новому році МФК «Кремінь» проведе в Харкові. Вона має під собою підґрунтя?
-Така інформація й справді звучала на останньому засіданні Центральної ради. Зараз вивчається питання про те, щоб «Кремінь» провів свій матч проти ФК «Полтава» в Харкові.

-Чи є на сьогодні у клубів другої ліги якісь побажання до ПФЛ щодо арбітражу?
-Зараз в ПФЛ створений комітет, який аналізує роботу арбітрів у матчах першої та другої ліг, і якщо в тієї чи іншої команди з'являються претензії до роботи певних арбітрів, він рекомендує Комітету арбітрів ФФУ не призначати цих арбітрів на матчі за участю таких команд.

-Чи будуть з боку ПФЛ вживатися якісь додаткові заходи щодо матчів чи арбітрів за участю лідерів, де йтиме боротьба за підвищення в класі, - призначення додаткових інспекторів, виїзд експертів ПФЛ та ФФУ на матчі?
-Якщо команди-учасниці таких матчів виявлять відповідне бажання, ПФЛ піде їм на зустріч.


Олексій КОМАРОВСЬКИЙ, газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Снукер | 02 мая 2024, 15:50 2

Определены полуфиналисты чемпионата мира 2024 по снукеру в Шеффилде