Фінал чотирьох Кубку Суперліги: прев’ю

Вихідними в київському Палаці спорту відбудеться справжнє баскетбольне свято – «Фінал Чотирьох»

В суботу, 13 березня, відбудуться півфінальні матчі БК «Будівельник» - БК «Ферро-ЗНТУ» (початок о 15:00) та БК «Азовмаш» - БК «Київ» (початок о 17:00). В неділю, 14 березня, - матч за третє місце (початок о 14:45) та фінал (початок о 17:00). Півфінали та гру, яка визначить володаря Кубку, транслюватиме у прямому ефірі Перший національний канал.

Принагідно нагадаємо, як команди-учасниці долали турнірний шлях до «Фіналу чотирьох».

Запорізьке «Ферро-ЗНТУ» та київський «Будівельник» взяли участь у всіх етапах розіграшу Кубку. За підсумками першого, групового, етапу запоріжці посіли третє місце у групі А, здобувши 4 перемоги у восьми матчах. «Будівельник» впевнено виграв групу Б, перемігши у восьми матчах із десяти.

У другому етапі запоріжці пройшли «Кривбасбаскет», двічі обігравши команду Звєздана Мітровіча з рахунком 85:66 та 78:67. Що цікаво, в матчі-відповіді з криворіжцями форвард «Ферро» Чарльз Томас, здобувши 30 очок, повторив рекорд результативності, який належав гравцю «Будівельника» Денису Яковлєву.

Команда Рімантаса Грігаса, у свою чергу, не мала особливих проблем із «Говерлою» - 91:62 та 82:58.

У третьому етапі «Ферро» пройшло «Хімік», двічі здолавши южненську команду. Рахунок виїзної гри - 88:79 на користь підопічних Кирила Большакова. В матчі-відповіді вони здобули ще більш переконливу перемогу - 93:73.

Будівельнику на шляху до «Фіналу чотирьох» трапилася ще одна західноукраїнська команда - львівська «Політехніка-Галичина». Команда Рімантаса Грігаса завдала львів'янам поразку з рахунком 90:72 на виїзді та перемогла в домашній грі - 86:72.

«Київ» та «Азовмаш» приєдналися до решти учасників Кубку Суперліги лише на третьому етапі.

Кияни вийшли переможцями із двораундового протистояння з «Миколаєвом» - 80:74 на виїзді та 78:71 дома.

Маріупольці вже в першій грі третього етапу здобули більш ніж переконливу перемогу над «ОДЕСОЮ» - 95:58, тож у матчі-відповіді могли собі дозволити поступитися з рахунком 76:79, що однак не завадило їм упевнено, за сумою двох матчів, вийти до «Фіналу чотирьох».

Зауважимо, що гравці «Азовмашу» Ерік Деніелс і Хасан Різвіч за підсумками матчів з одеською командою одразу ж окупували дві перші сходинки у списку найкращих бомбардирів із показниками у 20.5 та 19 очок відповідно. Крім того, повели перед у суперечці найефективніших гравців Кубку Суперліги: Деніелс - 25.5 РЕ, Різвіч - 24.5 РЕ. Словенський центровий із 11 підбираннями лідирує також і серед найкращих «ребаундерів» турніру. Форвард БК «Київ» Олег Салтовець (9.5 підбирання за гру) - другий, щоправда, він, як і Різвіч, провів лише два матчі в рамках третього етапу Кубку Суперліги.

Однак серед гравців, які взяли участь у трьох попередніх етапах Кубку Суперліги і допомогли своїм командам вийти до «Фіналу чотирьох», лідерами за результативністю є Чарльз Томас із «Ферро» (15,9 очка) та Халід Ель Амін із «Будівельника» (15 очок). Останній, крім того, опинився на першому місці серед найкращих «асистентів» турніру - 5.36 передачі в середньому в 11 поєдинках. Зауважимо, що середньостатистичні 5.13 передачі у восьми матчах записав на свій рахунок «розігруючий» «Ферро-ЗНТУ» Олександр Рибалко.

Серед найкращих «ребаундерів», котрі взяли участь у всіх трьох етапах Кубку і продовжують боротьбу за трофей, відзначимо «великих» «Ферро» Чарльза Томаса та Вінсента Хантера - в обох по 7.78 підбирання в 9 іграх. Останньому також належить першість і в суперечці найефективніших гравців - 18.67 РЕ в 9 матчах.

Отже, український баскетбол повертається на великі телеекрани та в Палац спорту. «Фінал чотирьох» Кубку Суперліги обіцяє безкомпромісну боротьбу, яскраве видовище та незабутні враження для всіх шанувальників цієї чудової гри.

Суперліга

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Баскетбол | 05 мая 2024, 09:08 0

Энтони Эдвардс набрал 43 очка