Олеся Малашенко - сьома в Європі

Українка посіла сьоме місце в голосуванні на визначення кращої молодої баскетболістки Європи

ФІБА-Європа оприлюднила підсумки голосування за найкращу молоду баскетболістку 2009 року. Олеся Малашенко, гравець жіночої збірної України та французького клубу «Аррас», посіла сьоме місце серед дванадцяти претенденток, отримавши 33 голоси експертів і 3761 голос уболівальників.

Нагадаємо, що Олеся Малашенко стала єдиним представником нашої країни, номінованим ФІБА-Європа на звання найкращого баскетболіста 2009 року. В першу чергу, завдяки результатам, продемонстрованим у складі юніорської збірної влітку на Чемпіонаті Європи, за підсумками якого українка стала третім за результативністю гравцем і найкращим «ребаундером» з показниками 18.7 очка та 13.8 підбирання відповідно. Непогані показники Олеся Малашенко демонструвала і у складі бельгійської «Дексії», де, зокрема, в ЄвроКубку на її рахунку 10 очок і 6.9 підбирань.

Нинішній сезон Олеся проводить у французькому «Аррасі», разом з яким бореться за чемпіонство в LBF. Після сімнадцяти турів команда посідає третю сходинку турнірної таблиці, маючи в активі 12 перемог, а на рахунку Олесі Малашенко 9.6 очка та 5.4 підбирання в середньому за гру.

А кращим молодим гравцем року стала іспанка Альба Торренс - бронзовий призер Євро-2009 та срібна медалістка Чемпіонату Європи у складі молодіжної збірної своєї країни (134 голоси експертів/7774 голоси вболівальників). Наступні п'ять місць розподілилися таким чином: Луіза Халварссон (Швеція), Єлена Міловановіч (Сербія), позаторішній переможець у цій номінації Соня Петровіч (Сербія), минулорічна володарка титулу Гінтаре Петроніте (Литва), Еліна Бабкіна (Латвія).

Федерація баскетболу України

Источник
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Баскетбол | 23 мая 2024, 09:30 0

Стартовала финальная серия на Западе

Комментарии