ПОПОВИЧ: «Обов’язково має бути чудовий настрій»

Український велосипедист Ярослав Попович третю декаду січня проведе у спекотній зараз Австралії

Однак не як уболівальник на знаменитому тенісному турнірі. На трасах Аделаїди уродженець Дрогобича розпочав черговий велосезон у складі нової команди свого знаменитого друга Ленса Армстронга - RadioShack.

- Ярославе, як почуваєтеся у новій команді?
- Я б не сказав, що вона змінилася до невпізнання. Адже з 26 її членів більша половина - це добре знайомі колеги, з якими довелося крутити педалі і в «Астані», і в «Діскавері Ченнел». Йдеться, радше, про зміну «вивіски».

- Як готувалися під час міжсезоння?
- У сучасному велоспорті важко знайти цілком оригінальні методики тренувань. Тому на змаганнях найвищого рівня краще виглядає той, хто менше лінувався під час відпусток. А ще обов'язково має бути чудовий настрій... Позавчора разом із хлопцями вирішили трохи звернути з траси і заїхали на пляж. Під час офіційних перегонів цього собі ніколи б не дозволили, а тут поєднали приємне з корисним. Позитивними емоціями зарядилися на цілий тиждень - в Аделаїді просто дивовижні клімат та природа.

- Якась оригінальна назва у вашої команди…
- Це ідея нашого лідера. Ленс Армстронг зареєстрував RadioShack у себе на батьківщині, у США, і недавно команда отримала ліцензію від Міжнародної федерації велоспорту. Головний спонсор - відомий японський автовиробник «Ніссан». Наш колектив претендує на звання найбільш інтернаціонального - маємо представників аж 16 країн світу.

- Чимало. А як спілкуєтеся між собою?
- Розмовляємо переважно англійською, хоч іноді й іспанська в нагоді стає. Особисто я дискомфорту не відчуваю. За час кар'єри досить добре оволодів цими мовами, а за потреби можу порозумітися також італійською.

- На початку змагань RadioShack виправдав очікування спеціалістів?
- Думаю, так, адже вони були показовими - ніхто «пупа не рвав». Армстронг свого часу вилікувався від раку, тому охоче приїжджає до Австралії, збирає певну суму грошей і віддає їх спеціальному фонду боротьби з цією недугою. Основні змагання Tour Down Under складатимуться з шести одноденних етапів. Тільки за їх підсумками можна буде робити певні висновки про наш дебют.

- Пролийте світло на пріоритетні старти у 2010 році...
- Відповідальна гонка чекає на нас на початку березня у Франції - Париж-Ніцца. А потім, звісно, «Тур де Франс» - там будемо робити все можливе, аби наш лідер Ленс Армстронг став восьмиразовим чемпіоном «Великої петлі».

Ірина ГОЛІНЧАК, Високий Замок

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 05 мая 2024, 21:13 2

Леверкузенцы в матче 32-го тура чемпионата Германии разгромили «Айнтрахт» Франкфурт