Григорий СУРКИС: «Чувствую себя тренером сборной»

Григорий Суркис провел пресс-конференцию, посвященную презентации логотипа Евро-2012

Після представлення логотипу Євро-2012 на Михайлівській площі в готелі «Інтерконтиненталь» відбулися презентація бренду та візуальної концепції Турніру, а також прес-конференція Мішеля Платіні, Гжегожа Лято й Григорія Суркіса. Спілкування з українськими і зарубіжними журналістами вступним словом розпочав президент ФФУ.
«Сьогодні я відчуваю себе як тренер національної збірної, яка після важкої, виснажливої, переможної гри досягла бажаного для країни результату, − зізнався Григорій Суркіс. − На табло ми маємо омріяну четвірку. Це − як вдруге після Кардіффа здобути право на вихід у фінал Євро 2012.
Однак я не хотів би пережити нової серії пенальті, як це було 13 травня у Бухаресті. Адже у моїх колег з УЄФА може скластися хибне враження про те, що створення рукотворних перешкод, а потім героїчне їх подолання є чи не найбільш характерною особливістю національної підготовки до чемпіонату Європи. Я кажу про таке з неприхованою гіркою іронією, бо маю на це моральне право.
Але в моїх словах немає і краплі сарказму, оскільки я прекрасно розумію і свідомий того, що, презентований сьогодні логотип є, по суті, обличчям Турніру. І на ньому не повинно бути хорошої міни за поганої гри. У нас тепер взагалі не повинно бути поганої гри.
Управлінська команда спільно з патріотично налаштованою більшістю громадян країни віднині просто зобов'язані щоденно доводити європейській спільноті, що рішення на Мадейрі − це наслідок дії стійких позитивних тенденцій, а не результат кількох випадкових епізодів, які у часі співпали на нашу користь.
Мене дуже неприємно вразило одне з найперших запитань, яке я почув у кулуарах від журналістів одразу після того, як Виконком УЄФА оприлюднив позитивну для України звістку. Кореспондента цікавило − за яких умов і чи може Мішель Платіні знову поставити під сумнів право чотирьох українських міст гідно прийняти матчі Євро-2012.
Цей хворобливий комплекс неповноцінності треба негайно викорінювати з масової свідомості і не переносити його вірус на здорову частину суспільства. При цьому слід звільнитися від баласту демагогії та популізму, які завдають значної шкоди динамічному процесу підготовки до Турніру. Нас будуть поважати у світі не за гучні гасла − «Любіть Україну!», а за те, як реально ми це робимо.
Що стосується особливої місії президента УЄФА, я хочу поділитися з вами одним дуже цікавим спостереженням соціологів, які вивчають ставлення громадської думки до проекту Євро-2012. Виявляється, віднедавна мешканці столиці пов'язують з іменем Мішель не лише легендарні сторінки світового футболу, але й заступництво архангела Михаїла, чий образ викарбуваний на гербі древнього Києва.
Насправді, майже за два роки випробувань складною дистанцією на шляху до омріяної мети ми здобули неоціненний досвід. Дякуючи мудрим конструкторам моделі, запровадженої з ініціативи президента, Виконкому, адміністрації УЄФА, ми цілеспрямовано й системно, як єдина команда, спільно з високопрофесійними спеціалістами та експертами винаходили й погоджували найсприятливіші варіанти раціональних конструктивних та ефективних рішень.
Після 18 квітня 2007 року я часто апелював до журналістів як до наших союзників. Сьогодні для цього є ще один надзвичайно важливий привід. Шановні друзі, зверніть увагу, що за рішенням Виконкому 11 грудня на українському відрізку дорожньої карти УЄФА нарешті з'явилися чотири повноцінних регіональних центри, котрі протягом найближчих днів передаватимуть один одному естафету презентації логотипу Турніру. Від вас залежить, наскільки потужною виявиться ця хвиля позитивного заряду для мільйонів наших співвітчизників.
Дійсно, міста, приймаючі Турнір, відсьогодні насправді стають унікальними полігонами для апробації новітніх форм організації роботи й управління всіма важелями підготовки до чемпіонату Європи. Саме на їхніх теренах упродовж двох із половиною років будуть сконцентровані інтелектуальні, матеріально-технічні, фінансові ресурси, котрі, помножені на творчу ініціативу місцевих управлінських еліт, подарують фантастичне свято футболу.
«Творимо історію разом!» − так звучить офіційне гасло Турніру. У цьому словосполученні багато оптимізму й упевненості в завтрашньому дні. Я закликаю присутніх внести і свою часточку в наповнення змісту новонародженого логотипу Євро-2012 лише позитивним креативом».

Sport.ua
Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 06 мая 2024, 00:23 4

Главный тренер «Шахтера» рассказал о победе над «Черноморцем»

Комментарии