Тріумф українського сумо на Всесвітніх Іграх у Німеччині

Два золота до купи медалей

Вчора був справжній тріумф українського сумо. У першій ваговій категорії завойовано одразу дві золоті медалі. Серед жінок перемогла Аліна Бойкова з Чернігівщини, а серед чоловіків харків'янин Віталій Тихенко.

Цікаво те, що минулого року і Аліна, і Віталій саме у Німеччині стали чемпіонами світу та вибороли ліцензії на VІІ Всесвітні ігри.
Якщо Віталій Тихенко не дав жодних шансів своїм суперникам і не програвши жодної схватки красиво переміг у фіналі росіянина Ігора Курінного, то Аліна Бойкова заставила хвилюватися не тільки членів української делегації, але й усіх глядачів. Виходячи на старт як фаворитка змагань, вона після програшу трьох схваток поспіль практично втратила усі шанси не тільки на перемогу, а навіть на вихід до фіналу. Тільки після проведення повторного раунду серед трьох спортсменок, які набрали однакову кількість балів, вона вийшла у півфінал з четвертим результатом. Проте потім, наче прокинулась і у красивій, напруженій боротьбі виборола право вийти у фінал за 1-2 місце, де впевнено перемогла росіянку Катерину Салахову.

Цікаво, що і у чоловіків, і у жінок були однакові п'єдестали пошани. Перше місце - українці, друге росіяни, а лише третє японці - представники країни, яка винайшла цей вид спорту.

Станом на 19 липня українська збірна посідає третє місце у командному заліку, маючи в активі 6-золотих, 2-срібні та 3-бронзові нагороди.

Прес-служба Міністерства України у справах молоді та спорту

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 02 мая 2024, 16:13 2

Каньисарес не ожидал, что Лунин будет играть на таком уровне