ТВД - Енакиевец - 6:3

Перша серія трилогії завершилась на користь львів’ян

«ТВД» взяв переконливий реванш за поразку у першому турі чемпіонату. Два тайми звітного матчу були зовсім не схожі один на одного. Перший тайм відзначався захисним футболом, а другий навпаки - атакуючим. У цьому посприяли арбітри матчу...

Поєдинок розпочався із володінням м'ячем «Єнакієвцем». Майже півтори хвилини гості тримали м'яч і заставляли бігати підопічних Романа Ковальчика. Але перший удар у матчі виник тільки на 3-й хвилині. Саме тоді Краєвський насмілився на цей крок, але був неточним. Згодом Богатих пробив вище воріт, але через хвилину заставив зіграти і Мельника. Львів'яни ж вперше потривожили голкіпера гостей на 7-й хвилині. Це Кордоба провірив реакцію Рябцева. У першому таймі кіпер гостей виручав, а що з ним сталось у другому, невідомо нікому.

Сплеск моментів стався у період із 12-ї до 15-ї хвилини. Сільченко і Кордоба дальніми ударами провірили реакцію Рябцева. А у «Єнакієвця» вистрелив Нестерук, але після рикошету м'яч став легкою здобиччю воротаря.

Як вже відмічалось раніше, другий тайм був зовсім не схожим на перший. Хоча від початку другої половини гри команди далі продовжували свою обережну гру. Все змінити міг Ткачук. Він несподівано з 15-ти метрів пробив, Рябцев відбив сферу перед собою, і першим на добивання встиг все той ж Ткачук, але зумів з чотирьох метрів не влучити у практично порожні ворота. У «Єнакієвця» таких супермоментів не виникало. Удари Богатих і Рудакова до розряду небезпечних можна віднести хіба що з великою натяжкою.

А рахунок у матчі був відкритий несподівано. Маржановський чомусь вирішив пробити, хоча ситуація була такою, що у атаки були і кращі варіанти розвитку, і не прогадав. Після його удару з лівого флангу м'яч залетів точно у дальній нижній кут. Через хвилину «ТВД» мав ще один шанс. Цього разу контратаку 3 в 2 не встиг завершити Засенко. А от Нестерук своїм моментом скористався. Він точно пробив з 9-ти метрів і Мельник не врятував.

А ще через хвилину все перевернулось з ніг на голову. А посприяв цьому арбітр матчу Олійник. Богатих у боротьбі з захисником тягнув м'яч, дійшовши до лінії штрафного він вирішив обійти воротаря і впав. Здалось, що знаходився він за межами штрафного, але арбітр показав на пенальті. Таке рішення обурило уболівальників, і один із них вирішив навіть поговорити із арбітром. Через це прийшлось трохи призупинити гру, але така розмова на підвищених тонах дала результат. Майже відразу арбітри «віддали борг». У наступній ж атаці пенальті призначається у ворота гостей. Цього разу також здалось, що не все «чисто». Після удару м'яч влучив у когось, арбітр трактував це як «рука Крупіна» і призначив шестиметровий удар - 2:2.

От після цих подій команди і завелись і вже більше дивились на чужі ворота, ніж оглядались на свої. Ткачук з семи метрів пробивав під перекладину, але Рябцев виручив. Загалом Андрій ніяк не міг забити, але наприкінці матчу виправився. На 32-й хвилині Ткачук ще й не втримав Богатих, який вивів свою команду уперед.

Але на щастя львів'ян почав «чудити» Рябцев. І майже відразу Кордоба вирівняв рахунок. Ще три хвилини і воротар гостей не зміг відбити удар Вахули метрів із 18-ти - 4:3. Відразу Зам'ятін вийшов п'ятим польовим, але зараз «Єнакієвець» зовсім не та команда, яка була два роки тому. Тоді східняки були одними із найкращих в Україні за реалізацією зайвого. Тепер ж їм це вдається вкрай рідко і то через помилки оборонців.

Всі надії гостей поховав Ткачук. Мельник віддав довгу передачу через весь майданчик, а Ткачук вистрибнув перед Рябцевим і головою переправив м'яч у ворота. Цього разу знову Рябцев осоромився. Крапку поставив той ж Ткачук, який за 3 секунди до сирени вразив порожні ворота.

«ТВД» (Львів) - «Єнакієвець» (Єнакієве) - 6:3

«ТВД»: Мельник - Маржановський, Сільченко, Ткачук, Хавер - Кордоба, Засенко. Денис, Цимбаляк - Вахула.
«Єнакієвець»: Рябцев (Власенко) - Чуднов, Краєвський, Зам'ятін, Нестерук - Рудаков, Богатих, Крупін, Колесніков - Гуменюк.
Арбітри: Олійник (Київ), Чупіс (Миронівка)
Голи: Маржановський (26), Денис (30), Кордоба (34), Вахула (37), Ткачук (39, 40) - Нестерук (29) Крупін (30) Богатих (32).

Удары (в створ): 18 (13) - 14 (7)

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

РЕЙТИНГ БОМБАРДИРОВ

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 29 сентября 2024, 16:10 176

Динамовцам надо быстрее забыть о кошмаре в Гамбурге и постараться догнать лидера Премьер-Лиги