Карпаты – Ворскла. Анонс

На львівський десерт - «зелено-біле» дербі

У суботу, 5 грудня, «Карпати» у заключній в році домашній грі зустрінуться з іншою «зелено-білою» командою - полтавською «Ворсклою», яка в останніх трьох матчах набрала сім пунктів.

У львівському поєдинку зійдуться команди, за плечима яких найбільша кількість нічиїх у чемпіонаті: у «Ворскли» - сім мирових, у «Карпат» - шість. Причому підопічні Олега Кононова в останніх чотирьох турах тричі порівну ділили очки зі суперниками.
Волею календаря «Карпати» та «Ворскла» вже втретє у цьому році поміряються силами. Перші два поєдинки відбулися у Полтаві. Якщо 26 квітня перемогу святкували підопічні Миколи Павлова - 2:1, то в стартовому матчі нинішнього сезону успіх вже був на боці «Карпат», які з таким же рахунком відкрили лік перемог у 19-му чемпіонаті. В складі львів'ян тоді відзначились Сергій Кузнецов та Денис Кожанов, а гол у ворота «Карпат» влетів після «самострілу» Івана Мілошевіча.

До речі, Сергій Кузнецов вийде на цю гру з додатковою мотивацією, адже у 2005 року 12 разів захищав і кольори «Ворскли». Натомість Олег Кононов не зможе розраховувати на Самсона Годвіна, який в останньому турі побачив перед собою червону картку. Склад же підопічних Миколи Павлова у цьому сезоні не важко передбачити, адже після 14 матчів за «Ворсклу» виступало лише 17 гравців, причому Олександр Матвєєв та Сергій Вовкодав дебютували серед еліти лише 21 листопада.

Баланс львівських матчів свідчить про невелику перевагу «Карпат»: +6=1-4, але це за рахунок переможних результатів в 90-і роки. У матчі першого кола нинішнього сезону в Полтаві перемогу святкували львів'яни. А у всіх 11 попередніх чемпіонатах «Карпатам» жодного разу не вдавалося двічі за сезон перемагати «Ворсклу». Так що в заключному матчі року час ламати традицію, тим більше, що останній раз львів'яни перемагали вдома полтавчан ще 6 жовтня 2002 року.

А головним арбітром матчу призначено 31-річного киянина Сергія Даньковського для якого це буде 13-а гра у чемпіонаті, в тому числі одна за участю «Карпат»: 19 жовтня 2008 року у Сімферополі з «Таврією» - 4:1 та одну гру за участю «Ворскли» - 3 травня 2009 року у Запоріжжі з «Металургом» (0:1).

Юрій НАЗАРКЕВИЧ зі Львова

Ориентировочные составы:

«Карпаты»: «Карпаты»: Тлумак - Тубич, Ощипко, Милошевич, Федецкий - Ткачук, Худобяк, Голодюк - Кожанов, Зенев, Кузнецов

«Ворскла»: Долганский - Матвеев, Даллку, Чеснаков, Медведев - Цурри, Маркоски, Красноперов, Есин - Сачко, Безус.

Травмы: нет.

Дисквалификации: Годвин (Карпаты)

Котировка букмекеров:
Bwin - 1,8 - 3,10 - 4,40
William Hill - 9/10 - 2/1 - 14/5

5 декабря, суббота
«Карпаты» - «Ворскла»
Львов. Стадион «Украина». 13.00
ТВ-трансляция на телеканале «ФУТБОЛ»
Арбитр: Сергей Даньковский (Киев)
Прогноз www.sport.ua- 1:1
Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 02 мая 2024, 04:34 3

В ближайшее время Карло Анчелотти решит, кто будет играть против «Кадиса»

Комментарии