Стадион в Сумах ждет повторная инспекция

Підсумки інспекції «Ювілейного»

У вівторок, 16 червня, на стадіоні «Ювілейний» у Сумах була проведена інспекція щодо готовності цієї арени до проведення матчу за Суперкубок України з футболу 2009 року, який відбудеться 11 липня.

Офіційний лист

До складу інспекційної комісії увійшли спеціаліст Комітету з питань стадіонів та безпеки проведення змагань ФФУ Бучкін В.О., член комітету Калоша А.Я. та начальник управління безпеки проведення змагань Прем'єр-ліги Ковальов О.В. У результаті обстеження виявлено близько двох десятків недоліків, про що у середу, 17 червня, Прем'єр-лігу поінформував офіційним листом перший віце-президент, виконавчий директор ФФУ Олександр Бандурко.

Суттєві недоліки

Зазначимо, що обсяг акту інспекційної комісії склав 15 аркушів. Зокрема, з'ясувалось, що пропускна спроможність арени на сьогоднішній день не відповідає вимогам: у разі виникнення надзвичайної ситуації час загальної евакуації вболівальників становить 21 хвилину при чинному нормативі − 8 хвилин. Додамо, що план евакуації «Ювілейного» підписаний відповідними органами ще 20 червня 2005 року, тому потребує оновлення. Окрім того, всі необхідні договори зі службами дотримання безпеки громадського порядку підписані між керівництвом стадіону та ФК «Харків», тож не мають ніякого відношення до проведення матчу за Суперкубок.

Повторна інспекція

Враховуючи це, Федерація футболу України пропонує керівництву Прем'єр-ліги у триденний термін створити оргкомітет з проведення суперкубкового матчу, підготувати графік усунення недоліків, призначити відповідальних за виконання робіт та терміново заключити всі необхідні договори із стадіоном, МВС, МНС, ДАЇ, медичними службами. До 1 липня комісія повторно проінспектує стадіон, і в разі невиконання вищезазначених вимог проведення поєдинку за Суперкубок України на «Ювілейному» буде визнано неможливим.

Sport.ua

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Бокс | 19 мая 2024, 02:27 8

Происходит супербой за абсолют

Комментарии