ФЕДЮК: «У теперішній Енергії я деградую»

Інтерв"ю з гравцем футзального клубу «Енергія» (Львів) Андрієм ФЕДЮКОМ

Гравець львівської футзальної «Енергії» Андрій Федюк - один із небагатьох, хто залишився з чемпіонського складу «енергетиків» після взяття керівництвом клубу курсу на омолодження складу.

Коли «чемпіонські» партнери Андрія розбіглися по інших командах, лідер сучасної «Енергії» залишився у Львові, продовжуючи виступати у зелено-білій футболці. Про стан сучасної «Енергії» - у відвертій розмові з Андрієм Федюком.

«Поразка від «Урагана» - не причина розганяти команду»

- Андрію, згадаємо останню гру команди з харківським «Локомотивом». Теперішній «Енергії» реально обіграти цю команду?
- Звичайно, ні. Хіба нам би класно пощастило. Склад нашої команди не можна навіть приблизно порівняти з харківським клубом. У них команда «на ходу», бореться за призові місця...

- Якби теперішня «Енергія» стартувала в чемпіонаті вищої ліги, на що можна було б розраховувати?
- Команда посіла б останнє місце.

- Якою була твоя реакція, коли сказали, що команду розформовують?
- У тому, що сталося, винні ті гравці, які виступали за «Енергію». Про себе скажу те ж саме. У нас були сльози на очах після останньої гри. Ми розуміли: не стало такої «команди-машини». Якби перемогли в останній грі в Івано-Франківську, розпаду основного складу не було б. Зрештою, нам так і пояснили: якби ми продовжували конкурувати за «золото» чемпіонату, команда залишилася б у бойовому складі. На мою думку, поразка від «Урагана» не є причиною розганяти команду. Коли ми виграли чемпіонат, «Шахтар» взагалі фінішував третім. А скільки він ставав першим до того? Утім, команду ніхто не розганяв, і перед ними надалі ставили високі завдання в чемпіонаті.

«Хотів покинути «Енергію»

- Андрію, майже усі основі гравці команди покинули «Енергію», натомість ти залишився. Були якісь пропозиції перейти до іншої команди?
- Вів перемовини з «Ураганом», однак про перехід не домовився, трішки не порозумілися. Інших пропозицій не надходило… Як і всі, я хотів піти з команди і рости у професійному плані. Відчуваю, що у теперішній «Енергії» у мене пішла деградація, але особливого бажання покинути команду у мене нема. Можу цей рік дограти…

- З твоїх слів можна зрозуміти, що в теперішній «Енергії» ти втрачаєш свої ігрові здібності?
- Не хочу нікого образити, але в команду прийшли люди, які навіть не знають, як рухатися на футзальному майданчику. Їх треба вчити грати у футзал, як дитину вчити ходити, показувати, куди бігти, як рухатись, куди віддавати передачу. А на те все треба витрачати багато часу...

- Мова йде про молодих гравців, які прийшли в команду?
- Так. Тут можна навіть провести таку аналогію: хочеш навчити людину плавати - кинь її у море. Їх кинули у море до «акул», «піраній» і «крокодилів» - і хай вчаться плавати. Вважаю, що 2-3 роки їм треба грати в першій лізі, а у «вишці» - зарано.

«Все, що виграв з клубом, уже в минулому»

- Контракт із клубом у тебе завершується. Будеш його продовжувати?
- Не знаю. Усе залежить від моєї гри. Все, що я з клубом виграв, уже в минулому. Зараз треба знову доводити своєю грою, що я хороший гравець і можу виконувати високі завдання. Зараз пропозицій у мене немає. Утім, якщо будуть, обов'язково їх розгляну і подумаю. Хочу рости у футзалі і багато чого виграти. «Енергія» зараз на стадії становлення, і треба витратити багато часу, аби щось виграти, тому хочу грати в хорошій команді.

- Де саме ти б хотів пограти?
- Чесно кажучи, не дуже хочу їхати зі Львова. Загалом, хотів би пограти в таких командах, які ставлять перед собою високі завдання. Наприклад, в «Таймі», «Урагані», «Шахтарі», «Локомотиві», «Планеті-Міст». Не можу загадувати наперед, хто мною зацікавиться. Буду чекати на пропозиції.

- А мріяти про високі завдання з «Енергією» ще, мабуть, зарано…
- Це залежить від того, в якому складі «Енергія» підійде до наступного чемпіонату. Президент уже говорив, що в наступному чемпіонаті у нас є поставлене завдання - медалі. До виконання цих завдань треба добрати гравців - не одного, не двох і не трьох. Думаю, 5-6 футболістів буде достатньо. Якщо це станеться, буду не проти залишитися в команді. Усе залежить від того, які умови мені запропонують.

- А не виникало думок змінити український чемпіонат, скажімо, поїхати в Росію?
- Думки, можливо, виникали, але вважаю, що не відповідаю рівню гравця чемпіонату Росії. Там дуже сильний чемпіонат… З «Енергією» ми їздили туди на матчі Кубка УЄФА, де також трішки «засвітилися», їздили в Москву на турніри, тому шанси пограти там є. Якщо буду показувати хорошу гру, можливо, надійдуть пропозиції.

«Високий Замок»

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Хоккей | 23 мая 2024, 09:00 2

Чемпионат мира в элитном дивизионе пройдет в Чехии

Комментарии