САЛІТА: «Котельнику буде важко виграти в Ортіза»

Дмитро Саліта - про ситуацію довкола свого бою за титул WBA проти Андрія Котельника

Уродженець Одеси, а нині громадянин США Дмитро Саліта нині займає перший рядок у рейтингу WBA у вазі до 63,5 кг, де чемпіонський титул утримує львів'янин Андрій Котельник. В інтерв'ю Саліта розповів про ситуацію довкола свого бою проти Котельника.

Після перемоги 7 лютого над аргентинцем Маркосом Майданою, здавалося, все йде до того, що Андрій Котельник (31-2-1, 13 КО) свій наступний бій проведе влітку в Нью-Йорку проти Дмитра Саліти. Але кілька тижнів тому у переговори між «Universum Box-Promotion» (компанія, за яку виступає Котельник) і «Square Ring Promotions» (компанія, яку представляє Саліта) втрутилася третя сторона - «Golden Boy Promotions». Промоутерська компанія Оскара Де Ла Хойї запропонувала гамбурзькому «Юніверсуму» провести черговий захист титулу Андрія Котельника 27 червня проти свого перспективного бійця - Віктора Ортіза (24-1-1, 19 КО). Наразі бос «Юніверсуму» Клаус-Петер Коль веде переговори з двома американськими компаніями. Андрій Котельник нам сказав, що поки нічого не знає про хід цих переговорів. Позавчора він поїхав у Німеччину, де на місці про все хоче дізнатися. А наразі про цю ситуацію ми поговорили з безпосереднім її учасником - Дмитром Салітою (29-0-1, 16 КО), який, до речі, 4 квітня відзначить свій 27-й рік народження, а 2 квітня проведе розминочний бій проти Рауля Муньйоса.

- Я дуже хочу, щоб бій з Андрієм відбувся, - розповідає Дмитро Саліта. - Телебачення також зацікавлене в цьому поєдинку. Знаю, що мій промоутер Джон Уорт готовий зробити Андрієві вигідну пропозицію. Днями він зв'язався з промоутером «Universum Box-Promotion» Клаусом-Петером Колем з цього приводу. Вони ведуть переговори про організацію бою Котельник - Саліта в липні. Після мого поєдинку 2 квітня проти Рауля Муньйоса, якщо все буде гаразд, почнуться більш серйозні переговори і будуть обговорюватись, зокрема, грошові гонорари. Я знаю, що мій промоутер запропонує Андрієві гідну суму грошей, адже він чемпіон і, звісно, його гонорар повинен бути відповідним. Сподіваюся, Андрій прийме нашу пропозицію і бій відбудеться.

- Чи відомо вам щось про переговори між «Universum Box-Promotion» і «Golden Boy Promotions» щодо організації бою між Андрієм Котельником і Віктором Ортізом 27 червня в Лос-Анджелесі?
- Так, я чув, що «Юніверсум» веде переговори з Віктором Ортізом. В даній ситуації в найближчий тиждень-два «Golden Boy» може і буде робити тиск на «Юніверсум» і на Котельника, щоб вони погодилися на цей бій. Якщо поєдинок з Ортізом пройде в Лос-Анджелесі, там будуть в основному іспаномовні, агресивно налаштовані вболівальники. І я не думаю, що в Лос-Анджелесі прийде багато українців підтримати Андрія. Окрім того, Андрієві буде дуже важко виграти в Лос-Анджелесі в Ортіза, оскільки Оскар Де Ла Хойя має там дуже велику вагу і впливи.

- А якщо ваш бій з Котельником відбудеться в Нью-Йорку, на яку підтримку вболівальників може розраховувати львів'янин?
- На значно більшу, ніж в Лос-Анджелесі. Думаю, Нью-Йорк тепло зустріне Котельника. Тут часто билися брати Клички, тут велика українська діаспора, яка цікавиться боксом. Звичайно, моїх уболівальників буде більше, адже я тут мешкаю. Але і чимало людей буде вболівати за Андрія.
Взагалі, думаю, що для уболівальників боксу наш бій з Андрієм буде цікавішим, оскільки він у нас розкручується вже тривалий час. Ми обоє з України. Навіть на сайтах hbo.com і на youtube.com люди можуть побачити серію Ringlife, де на HBO обговорюється цей бій з Котельником. Так що підвалини для цього бою є. Надіюся, що наш бій відбудеться в США, оскільки ми обоє хочемо цього. Але якщо він пройде в Європі, я теж «за». Вважаю, що цей бій світового інтересу і я готовий заради цього їхати в Європу.

- Як оцінюєте Котельника, які сильні і слабкі сторони бачите в нього?
- Андрій - дуже досвідчений, спокійний боксер. Він добре бачить відкриті місця і знає, як туди попасти. Але... Я бачу у нього стратегічні помилки, які підходять для мого стилю. І я впевнений, після бою з Андрієм, зможу сказати більш чесно, які у нього сильні і слабкі сторони.

- Дімо, а якщо все-таки відбудеться бій Котельник - Ортіз, за кого вболіватимете?
- Якщо Котельник вирішить провести бій з Ортізом, я, звісно, буду вболівати за Андрія тому, що, по-перше, ми обоє з України і, по-друге, я дуже хочу провести з ним бій. Ортіз - молодий боксер із сильним ударом. Це буде нелегкий бій для Котельника. Триматиму за нього кулаки.

Василь Танкевич

Портал Українського Боксу

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 05 мая 2024, 23:59 1

Президент киевского клуба похвалил опытного вингера

Комментарии