КОНОНОВ: «Я влюбился с первого взгляда»

«Карпати» - «Іллічівець» - 1:0. Післяматчева пресс-конференція

Олександр Іщенко, головний тренер «Іллічівця»:
- Ви все бачили самі. Певний час ми мали ігрову перевагу, але нічого з цього не вийшло. Потрібно забивати, адже виграє той, хто забиває. Що і було зроблено з 11-метрової позначки у виконанні Максима Фещука. Був це випадок чи ні, була це навмисна гра рукою чи ні, не так важливо. Була рука і суддя вирішив призначити пенальті. А всі ті моменти, що були у нас, повинні були матеріалізуватись. Трохи мабуть не пощастило і тому вітаю «Карпати» з першою перемогою.

- Для вас нинішній поєдинок проти «Карпат» був принциповим?
- У прем'єр-лізі немає не принципових поєдинків. Так хотілося зіграти якнайкраще і ми дійсно грали у футбол, наша команда комбінувала. Від самої гри певне задоволення є, але ж у футболі на першому місці - результат на табло. Для «Іллічівця» це вже третя поразка у чотирьох іграх і команда може потрапити в таке становище, що не буде впевненості у свої силах. І це може привести до якихось небажаних явищ, адже попереду в «Іллічівця» дуже складний календар. Але для того і прем'єр-ліга, аби кожен футболіст показував у кожній грі все на що здатен.

- Чи хотіли б з нинішніми «Карпатами» знову попрацювати?
- Це дуже делікатне питання (сміх - в конференц-залі), враховуючи те, що Кононов працює з «Карпатами», а я - з іншою командою. Скажу так, в мене було багато позитиву під час роботи в ФК «Карпати». Сьогодні «Карпати» - дійсно наймолодша команда у Прем'єр-лізі. Ті гравці, які залишили «Карпати» - і Сучков, і Батиста, і Ковель - на превеликий жаль, нині, як кажуть «не на слуху». Мені та команда подобалась, як і нинішні «Карпати», у складі яких такі гравці серйозного рівня, як Худоб'як, Кобін, Кополовець.

- Чим була зумовлена заміна Ярошенка, який непогано вів гру?
- Коли команда програє, то всі заміни можна вважати невдалими. Якщо б вдало розпорядився м'ячем Кривошеєнко, якому Годвін дозволив пройти ледь не до самих воріт, то заміна була б виправдана. Нині у складі «Іллічівця» - сім гравців, які донедавна були у молодіжній збірній, і сподіваюсь, що нам вдастся налагодити колективні дії і «Іллічівець» буде прогресувати.

Олег Кононов, главный тренер «Карпат»:
- Сегодня мы добились первой победы, которая далась нелегко. Победы приходять тогда, когда нацеленность на успех у всей команды, тренерского штаба и руководства клуба. Да сегодня было тяжело, особенно в первом тайме. В действиях игроков присутствовала скованность. Отсюда и потери мяча, и нервозность в его отборе. Но даже из негативного можно найти позитивное. Мне понравилось, что футболисты перебороли себя в дальнейшем выровняли игру, что и привело к победе.

- Так чем же объяснить вялые действия игроков в начале встречи?
- Наверное, чрезмерное желание победить привело к скованности игроков «Карпат». Вместе с тем, не будем забывать, что «Ильичевец» - достаточно серьезная, организованная команда игроков, у которых намного больше количество игор в чемпионатах чем у наших футболистов. Так что опыт был на стороне гостей, у которых повторюсь очень хорошая команда.

- Объясните пожалуйста первые две замены в «Карпатах»?
- Та позиция, на которой играет Василий Кобин требует организованных, четких действий в отборе. С его зоны было много атак соперников. Кобин - хороший игрок, но сегодня у него было много брака. А Дениса Кожанова не хватает на весь матч. Позиция в три нападающих требует разносторонней игры от игроков. Процесс шлифовки идет, но не так быстро как хотелось бы.

- «Карпатам» легче играть дома, чем на выезде?
- Конечно, ведь во Львове очень хорошие и знающие толк в футболе болельщики, в которых я влюбился с первого взгляда. Они требовательны, и не прощают ни какой расслабленности. Так что перед «Карпатами» стоит большая ответственность показывать футбол, который будет нравится зрителям.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ зі Львова, спеціально для sport.ua

Владислав Мельников Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 01 мая 2024, 17:56 0

Наставник прокомменировал победу в матче УПЛ