ДЯЧУК-СТАВИЦЬКИЙ: «Не заплющуватиму очі на свавілля»

«Шахтар» хоче забрати двох футболістів СДЮШОР «Карпати»

«Донеччани не мають на це права» - така позиція львівського клубу. Володимир Садоха (1994-го року народження) та Олег Білий (1993 р. н.) - цим хлопцям «Карпати» забезпечують заняття футболом, а останній уже й на контракті з клубом.

- Згідно регламенту і приписів Федерації футболу України (ФФУ) «Шахтар» щодо переходу цих футболістів мав вести переговори з керівництвом «Карпат» - каже спортивний директор львів'ян Юрій Дячук-Ставицький. - А вони лише постфактум написали нам листа, в якому мовилося, що Садоха виступатиме в «Шахтарі», а нам будуть компенсовані витрати і т. п., а про перехід Білого ми і взагалі дізналися від батьків.

Керівництво «Карпат» буде вимагати від ФФУ заборонити такі переходи. «Збиралися ж президенти клубів, обговорювали створення Прем'єр-ліги, домовлялися чесно працювати, - продовжує Юрій Дячук-Ставицький. - Аж раптом розпочинається свавілля. Ну, неправильно, щоб всіх гравців купував «Шахтар» - тоді не буде конкуренції в українському футболі, відтак, і чемпіонат не буде цікавим. Для чого ж тоді створювали Прем'єр-лігу!?»

Дячук-Ставицький додає, що ситуація з Володимиром Садохою та Олегом Білим дивним чином виникла одразу після того, коли юнацькі «карпатівські» команди вдало виступили в Дитячо-юнацькій футбольній лізі (ДЮФЛ). Одразу чотири львівські команди, хоч і не потрапили до числа призерів, але пробилися до фінального етапу ДЮФЛ.

- Раніше «Шахтар» забрав у нас у дитячому віці того ж Чигринського, та й інші клуби переманювали гравців - тоді ми ще могли заплющити на це очі, адже мали значно гіршу інфраструктуру. - відзначає спортивний директор «Карпат». - Але ж зараз клуб розвивається! Ось скоро добудуємо штучне поле поблизу гуртожитків Львівського училища фізкультури, влада нам передала в оренду цілісний майновий комплекс «Україна» - там ми також збираємося створювати умови для тренувань дітей. Врешті, юним футболістам створюємо можливість їздити на закордонні турнірі в Австрію, Швецію, Німеччину, Хорватію та інші країни…Я б ще зрозумів, якби забирали дітей з Долини, Калуша, Радехова та інших міст, де справді немає умов серйозно займатися футболом.

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Бокс | 19 мая 2024, 07:20 5

Александр победил британца по итогам 12 раундов и стал абсолютным чемпионом мира