ПШЕНИЧНИХ: «Думаю, в мене вийде»

Розмова із захисником «Карпат» Сергієм Пшеничних, який у новому сезоні буде капітаном команди

20 - саме стільки голосів знадобилося Сергієві Пшеничних, щоб стати капітаном львівського клубу, замінивши на цьому посту Миколу Іщенка, який перейшов до донецького «Шахтаря».

- Фактично мене обрали капітаном в останній день зборів, - розповів Інформаційному центру ФК «Карпати» Пшеничних. - На установці перед тренувальним матчем з угорським «Дьєром» кожен із футболістів на листочку написав прізвища трьох футболістів, хто на його думку, має стати капітаном та віце-капітаном.

- І хто ж твої заступники?
- Кобін і Худоб'як. Хлопці вже давно в команді і заслужили на повагу партнерів.

- Очікував, що саме тебе оберуть капітаном?
- Можна сказати, так. Мені довіряли капітанську пов'язку раніше у двох матчах. Але все одно було приємно, що хлопці обрали капітаном саме мене.

- Раніше вже доводилося бути повноцінним, а не просто на один-два матчі, капітаном?
- У принципі, ні. В «Карпатах» тривалий час був віце-капітаном. Хоча, стоп, загадав. Ще коли грав за юнацьку харківську команду «Локомотив», тоді носив капітанську пов'язку. Але це важко назвати повноцінним капітанством, адже ми тоді ще дітьми були - я хіба що команду на поле виводив.

- Які, на твою думку, функції має виконувати капітан?
- Скажімо, щось команда вирішила, йти до тренера, можливо, й до президента, та доносити ці рішення - також входить в обов'язки капітана.

- Капітан ще й із суддями має під час гри спілкуватися...
- Думаю, в мене вийде (сміється). От на зборах в останній грі сварився з арбітром - він наш «приглушував». Суддя взагалі тільки в наш бік і свистів. Може, він є батьком когось із гравців «Дьєра»?

До теми

Володимир Безуб'як, тренер «Карпат»

- Сергій Пшеничних - хороший вибір хлопців. У команді він користується авторитетом та й взагалі є взірцем того, як має поводитись професійний футболіст - як на тренуваннях чи матчах (тобто на роботі), так і в побуті, коли має вільний час. Єдине, Пшеничних буває інколи замкнутим у собі, та це б не мало негативно позначитися на тій роботі, яку Сергій як капітан повинен виконувати.

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 20 мая 2024, 00:54 0

19 мая «сливочные» сыграли на выезде вничью с «желтой субмариной» со счетом 4:4