Вдалий дебют Матвіїва, Полісся вийшло в лідери, Кристал відчепив Гірник

Sport.ua розповідає про найголовніші події 16-го туру Другої ліги

Сенсація у Тернополі

Лідер групи А тернопільська «Нива» приймала на своєму полі «Калуш». Напередодні гри «Калуш» отримав нового головного тренера. Команду очолив досвідчений Степан Матвіїв.

«Нива» в останніх матчах дещо пригальмувала, в останніх трьох тура підопічні Василя Малика набрали чотири очки. Не найкращий результат для лідера групи. Не порадували гравці «Ниви» своїх вболівальників і цього туру.

«Калуш» розгромила «Ниву» з рахунком 3:0. Неймовірний дебют Матвіїва! «Нива» втратила перше місце у турнірній таблиці, а «Калуш» скоротив відставання від п'ятої позиції.

«Полісся» вирвалося у лідери

Ось і дочекалося свого шансу «Полісся». Мінімальна перемога житомирян над «Діназом» дозволила їм очолити турнірну таблицю групи А. Долю поєдинку вирішив один забитий м'яч. Задерецький після прострілу з флангу поцілив у ціль, приніс своїй команді три очки.

«Полісся» не пропускає у свої ворота сім поєдинків поспіль, а «Діназ» перервав свою серію з п'яти перемог поспіль. Житомирська команда піднялася на перше місце у турнірній таблиці, а «Діназ» йде п'ятим.

«Поділля» і «Верес» здобули розгромні перемоги

Хмельницьке «Поділля» на виїзді здобуло другу поспіль розгромну перемогу. Цього разу підопічні Віталія Костишина здолали «Оболонь Бровар-2» - 3:0. Після невдалих попередніх матчів «Поділля» здобуло другу перемогу поспіль з однаковим рахунком і посідає четверту сходинку, маючи у своєму активі 25 балів.

«Верес» також продовжує боротьбу за найвищі місця. Цього туру команда Юрія Вірта перемогли «Ужгород». Матч завершився з рахунком 3:0. Продовжує забивати нападник «Вереса» Юрій Соломка, який забив у ворота ужгородців двічі. Всього в активі форварда «Вереса» 8 голів і він лідирує в гонці бомбардирів групи.

«Верес» набрав 29 очків і займає третє місце, відстаючи від лідера змагань «Полісся» на два бали.

«Кристал» здобув третю гостьову перемогу поспіль

Центральний матч туру групи Б пройшов у Кривому Розі. Місцевий «Гірник» приймав лідера змагань «Кристал». Господарі дещо пригальмували в останніх поєдинках, але ще мали гарні шанси поборотися за місце у трійці, але потрібно було перемагати «Кристал», щоб підтвердити свої амбіції.

«Кристал» також не мав наміру втрачати свої позиції, тим паче конкуренти дихають у спину. Будь-яка втрата може дуже дорого коштувати, і це стосується двох колективів.

Гра тримала у напруженні до останньої хвилини. «Кристал» відкрив рахунок у першому таймі, але господарі змогли відновити рівновагу у другій половині зустрічі. Здавалося, гра так і завершиться внічию, але Сергій Цой приніс «Кристалу» третю гостьову перемогу поспіль. Капітан херсонців відзначився на 85-й хвилині. «Кристал» продовжує займати перше місце, «Гірник» залишився на четвертій позиції, але має тепер мізерні шанси у боротьбі за місця у першій трійці.

«ВПК-Агро» і «Альянс» не відстають від «Кристалу»

«ВПК-Агро» продовжує перемагати. Цього разу під каток команди Сергія Соловйова потрапив «Миколаїв-2». Господарі розгромили свого суперника з рахунком 3:0. Для «ВПК-Агро» ця перемога стала восьмою поспіль. Прекрасний результат дебютанта змагань і друге місце у турнірній таблиці.

Ще один претендент на підвищення у класі «Альянс» без особливих проблем переміг на виїзді «Таврію Сімферополь» - 2:0. Рахунок міг бути і більшим, але Владислав Шарай на останніх хвилинах матчу не реалізував пенальті. «Альянс» займає третє місце у турнірній таблиці, маючи у своєму активі 32 очки.

Друга поспіль перемога «Нікополя» і претензії Федорчука

«Нікополь» на виїзді розгромив «Авангард-2» з рахунком 3:0. Нікопольці здобули другу перемогу поспіль, чим покращили своє турнірне становище. Зараз «Нікополь» займає 7-е місце, маючи у своєму активі 16 балів. Пристойний результат, зважаючи на невдалий початок сезону. Тепер головне - не зупинятися на досягнутому.

«Енергія» не без пригод добралася на гру у Одесу з «Чорноморцем-2». Підопічні Олега Федорчука через затори на вулицях Одеси запізнилися на гру на вісім хвилин і як не намагалися дещо перенести початок зустрічі, представники «Чорноморця-2» не пішли на зустріч «Енергії». Гра завершилася внічию 1:1, а Федорчук вже після поєдинку обурювався, що гра була призначена на 13:00 і на те, що одесити відмовили у проханні команди із Нової Каховки.

Друга ліга. 16-й тур

Група А

«Оболонь Бровар-2» - «Поділля» - 0:3
Голи: Зуєвич, 26, Каверін, 45+1, Калінін, 78.

«Нива» Т - «Калуш» - 0:3
Голи: Лебедь, 36, Ременюк, 79, Книш, 85 - пенальті.

«Полісся» - «Діназ» - 1:0
Гол: Задерецький, 50.

«Нива» В - «Чайка» - 2:0
Голи: Маляренко, 19, Долінський, 73.

«Верес» - «Ужгород» - 3:0
Голи: Соломка, 2, Шестаков, 9, Соломка, 28.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ГРУПИ А

Група Б
«Авангард-2» - «Нікополь» - 0:3
Голи: Молочко, 24, Богданов, 75, Богочаров, 90+3.
«Чорноморець-2» - «Енергія» - 1:1
Голи: Чернишов, 41 - Бафталовський, 90+1.
«Гірник» - «Кристал» - 1:2
Голи: Сокол, 64 - Лаптєв, 30, Цой, 85.
«Таврія Сімферополь» - «Альянс» - 0:2
Голи: Загинайлов, 26, В. Шарай, 74.
«ВПК-Агро» - «Миколаїв-2» - 3:0
Голи: Дорошенко, 54 - пенальті, Будняк, 57, Маргарян, 79.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ГРУПИ Б

Максим Гаптар Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 29 апреля 2024, 19:30 18

Сборная Испании оказалась на грани дисквалификации из Евро-2024 и ОИ-2024