БУБЕН: «На жаль, лідерів у нас не знайшлося»

Президент НФК «Ураган» (Івано-Франківськ) про підсумки сезону 2007/08 рр.

ОЛЕКСАНДР БУБЕН: «На жаль, лідерів у нас не знайшлося»

Одразу після останнього домашнього матчу «Урагану» президент івано-франківського клубу Олександр БУБЕН поділився своїми думками з місцевими журналістами і відповів на запитання представників ЗМІ. Найцікавіші з них і пропонуємо почитати. Отож, до Вашої уваги думки Олександра Бубена про…

... матч «Ураган» - «ЛТК»
Лише один лідер луганської команди вирішив результат матчу, у нас такого лідера не знайшлося. Не знайшлося достойного воротаря, який повинен би виручити команду, коли вона переживає дуже складний момент, коли вона програє. Є питання на останніх 5-8 хвилинах до тренерського складу, коли ми випускали п'ятого гравця, а реально загострення жодного не було. Коли ж у суперника було п'ять фолів, ніхто з наших гравців індивідуально не йшов обігрувати і не зумів загострити ситуацію. Якщо є лідери, які готові зіграти нестандартно (у ЛТК - це Цвєлих), то безумовно можна перевернути будь-яку ситуацію. На превеликий жаль, у нас лідерів не знайшлося.

... сезон 2007-08 рр.
Дуже важким видався цей сезон, тому що половині його шляху нам довелося змінювати тренерський склад. Я дякую Владу Корнєєву і Сергію Гупаленку, котрі взяли на себе сміливість очолити команду у складний період. Цей сезон у них не вийшов, але все таки це - урок для тих, хто у майбутньому планує стати тренерами. Потрібно проаналізувати спокійно, нормально - у чому були наші помилки, як керівників команди, так і тактичні помилки тренерів. Можливо, помилки - у підборі гравців. Дуже важкий був сезон, і я за своє життя не бачив такого випадку, що його можна було закінчити на мажорній ноті. Якби ми не намагалися, все одно цей сезон залишиться як найбільш «чорний» в історії «Урагану».

… найближчі перспективи
Важко аналізувати цей сезон, але ж без цього важко починати і перебудову команди, і взагалі не можна починати нічого. Я так думаю, єдина людина, яка може гарантувати собі місце в «Урагані» наступного сезону - це Роман Кіндратів. До усіх решта є чимало питань. Зараз нам потрібно два тижні для того, щоб ми сформували наше бачення на майбутній сезон, як по гравцям, так і по тренерському складу. Маю надію, що таких помилок, які були в нинішньому сезоні, коли по складу гравців ми повинні бути в «п'ятірці», а то і на вищому місці у турнірній таблиці, не буде.

На майбутнє є перспективи, насамперед по підбору нових гравців і оновленню команди. Завдання, яке буде стояти перед тренерським складом, - набрати гравців атакуючого плану, набрати виконавців з досвідом. Ми зараз в переговорному процесі і вже найближчим часом, десь за два-три тижні, ми остаточно визначимося з основним кістяком команди, навколо якого і буде формуватися команда на найближчі два-три роки.

… вболівальників
Як позитив цього сезону хочу відзначити появу хоч і невеликої, але дуже темпераментної групи вболівальників. Вони єдині, хто переживав і невдачі, і перемоги з «Ураганом», не покидаючи команду до останнього. Я сподіваюся, що ця кількість людей буде з кожним роком все збільшуватись.

… підтримку влади
На сьогоднішньому матчі був присутній губернатор області Микола Палійчук. З ним також є домовленості по підтримці клубу, як фінансово, так і іншими засобами, які взагалі потрібні «Урагану», як соціальному проекту. На жаль, знову не зміг приїхати мер міста Віктор Анушкевичус, який очолює обласну федерацію футболу. Я вважаю, що якщо - це франківське, то ми повинні про це говорити, ми повинні пишатися цим. Ми завершили свій четвертий сезон у вищій лізі, але не було жодної людини, хто очолює спорт в нашому місті та області, яка б прийшла чи послала представника для того, щоб подивитися матч, щоб поцікавитись завданнями чи проблемами клубу. Багато що потрібно змінювати у свідомості нашої влади, бо спорт повинен бути у Івано-Франківську та області, і його потрібно підтримувати усіма засобами. А їх у влади достатньо на сьогодні у тих, хто вкладає кошти, чи у тих, хто хоче зробити цікавим наше місто через спорт, зокрема через футзал.

… спортивний комплекс
Незабаром ми хочемо змінити гумове покриття у манежі Коледжу фізвиховання. Наразі ми вибираємо формат і рівень нового покриття, і в наступному сезоні на 90% я впевнений, ми розпочнемо, на жаль, у цьому ж залі, але з новим покриттям. Хоча ми планували, що з сезону 2008-09 рр. ми розпочнемо в новому залі на вул. Симоненка, 13. Було рішення на рівні мера Івано-Франківська зробити велику реконструкцію цієї спортивної споруди, яка би тривала два роки. На сьогоднішній день мер не працює, виконком не працює, є конфлікти у політиці, які заважають реалізації багато чого у нашому місті, в тому числі і спорткомплексу. Саме тому ми не розраховуємо на цей проект, а будемо все ж таки домовлятися по єдиному залу в Івано-Франківську, який підходить по стандартам і де ми будемо проводити майбутні чемпіонати.

… кадрові зміни
З наступного сезону зміниться кількісний склад адміністративного персоналу у нашому клубі. Є така пропозиція, що нам потрібен адміністратор, окрім начальника команди. Додатково буде запрошений тренер по фізпідготовці, ще додатково ми беремо у команду масажиста. Тобто на рівні керівництва клубу ми зробимо усі нормальні умови для того, щоб гравці «Урагану» могли на всі 100 % професійно займатися своєю справою.

- Ви сказали, що в «Урагану» на даний момент немає лідера, а в Луганську такий лідер є. Ця ж людина свого часу виступала в нас, може варто би було її повернути до Івано-Франківська?
- Можна повернути людину, яка хоче повернутися. Спроби домовитися з Валентином Цвєлих на сьогоднішній день ми вже залишили, тому що цей бомбардир залишається у Луганську, де, я гадаю, він буде завершувати свою кар'єру. На жаль, наступного сезону в «Урагані» ми його не побачимо. Взагалі доля цього футболіста вам багатьом дуже знайома, і перші кроки становлення його, як лідера, він зробив саме в «Урагані». За це йому велика подяка. У той період, коли Валентину потрібно було змінювати клуб, у нас з ним була розмова, і ми відпустили його за ту працю, яку він дійсно зробив, коли ми зайняли п'яте місце у дебютному сезоні у вищій лізі.

Щодо подальшого майбутнього «Урагану», то команда буде будуватися на основі запрошення лідерів. Вже зараз ми зараз знаходимося на стадії переговорів з деякими футболістами, які можуть підходити професійно як до своєї роботи, так і по відношенню в самому колективі. До речі, професіоналізм - це та якість, якої не вистачило нашим гравцям в цьому сезоні. Професіоналізм по відношенню до себе, як до особистості. Практично ніхто з гравців не зможе занести цей сезон собі до активу. Усі зупинилися у професійному зрості чи взагалі не показали себе з кращого боку.

- Скільки часу потрібно для того, щоб визначитись з тренерами і гравцями?
- На сьогоднішній день в мене вже є перелік гравців тієї команди, яку я хочу бачити у наступному сезоні. Немає ще підтвердження, що я офіційно назвав прізвища нових футболістів, оскільки з ними ще тривають перемовини. Але список з 15-ти гравців: трьох воротарів та 12-ти футболістів вже є. Поки що не завершені переговори з тренерським складом, і ми поки не маємо остаточної інформації, хто ж очолить команду. У нас невдало закінчилися переговори з Олександром Косенком, якому пропонували очолити команду на три найближчі роки. Знаєте, таке відчуття, якщо ми вступаємо у нормальний переговорний процес, то вартість тих чи інших гравців або тренерів одразу зростає. Після розмови з Косенком йому запропонували у Дніпропетровську кращі умови і намалювали перспективи розвитку команди. Отож, він залишається в «Будівелі». Досвідчених тренерів на сьогоднішній день в українському футзалі дуже мало, по аналогії з нашою збірною, яка переживає зміну поколінь. Така ж ситуація і з тренерськими кадрами.

- Коли команда вийде на перші тренування після відпустки? Чи це питання залежить певною мірою від нового тренера?
- Дійсно, в якійсь мірі це залежить від нового тренера. Але 1 липня команда збирається, тому що наприкінці серпня вже розпочинається новий сезон. Можливо, будуть зроблені зміни в підготовчому процесі. Зараз ми розглядаємо різні варіанти - де б провести збори, щоб там була стандартна площадка з нормальним покриттям. На жаль, в нашій області такого місця немає. Ми завжди робили збори в Рогатині, але тепер, якщо ми туди і поїдемо, то зробимо акцент на фізпідготовку, оскільки зал там не стандартних розмірів. Також розглядаємо варіанти проведення зборів за межами України.

Олег ЛАНЯК, Андрій МЕНІВ. Прес служба НФК «Ураган».

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Бокс | 02 июня 2024, 19:27 0

Китайский боксер готов драться с лучшими