На шляху до WAF‘08

Легкоатлетичний фінал ІААФ, що традиційно відбувається наприкінці сезону, збирає кращих з кращих

На кожному із 25 змагань Світового легкоатлетичного туру атлети випробовують свої сили і набирають бали, що і вирішать хто ж буде учасником такого престижного змагання. 7 атлетів по кожному виду обираються за найбільшою кількістю балів з п'яти змагань (і 4-х - для метальників). На довгих дистанціях, починаючи з 1500 м, кваліфікуються 12 атлетів. Стаєри, з 8-го до 12-го місця запрошуються після спеціального розгляду ІААФ. Запрошуються також і ті, що мають кращий результат світу в сезоні.

На кожному з етапів Золотої Ліги та Супер Гран-Прі атлетам бали зараховуються наступним чином:

1-ше місце - 20 балів
2 - 16 балів
3 - 14 балів
4 - 12 балів
5 - 10 балів
6 - 8 балів
7 - 6 балів
8 - 4 бали

На етапах Гран-Прі:
1- 10 балів
2 - 8 балів
3 - 7 балів
4 - 6 балів
5 - 5 балів
6 - 4 бали
7 - 3 бали
8 - 2 бали

На середніх та довгих дистанціях, атлети з 9-го по 12-те місце на етапах Золотої Ліги та Супер Гран-Прі отримують по 3 бали, а на змаганнях Гран-Прі - 1 бал.

Якщо ж атлет показує результат на рівні світового рекорду, на його віртуальний рахунок зараховується ще 3 бали, а в разі встановлення світового рекорду сума очок подвоюється - плюс шість.

В меншому масштабі і за виключенням видів метань, бали можуть бути отримані після участі на численних змаганнях серії Area Permit Meetings: 1-ше місце - 6 балів; 2-ге - 4; 3-тє - 2; 4-те - 1

Для довідки: минулого року в Світовому Легкоатлетичному Фіналі змагались: Олексій Лукашевич, Денис Юрченко, Сергій Демидюк та Ірина Ліщинська. Цього сезону за путівки на Фінальне Змагання вже розпочали змагання (включно з минулорічним стартом в Шанхаї): Юрій Білоног, Микита Нестеренко, Сергій Демидюк, Денис Юрченко, Віктор Ястребов, Артем Рубанко, Олександр Тертичний, Віта Паламар, Віта Стьопіна, Світлана Мамєєва, Вікторія Бойко, Катерина Карсак

ФЛАУ

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Хоккей | 01 мая 2024, 14:43 8

Четвертый матч чемпионата мира по хоккею