На рингу - олімпійці-2008!

У Києві відбулося урочисте відкриття Міжнародного турніру на призи братів Кличків

Вчора у Києві (зал ЦСКА, проспект Повітрофлотський, 10) відбулося урочисте відкриття Міжнародного турніру на призи братів Кличків, у якому, зокрема, виступають олімпійські збірні України, Куби, Росії, Туреччини, Азербайджану, Італії, Алжиру Кореї, Ізраїлю, Білорусі, Катару.

Стартували ці престижні змагання ще 2001 року. Тоді боксерів зібрали в Білій Церкві за ініціативи першого тренера братів Кличків Володимира Золотарьова. Тепер же цей турнір вважається найсильнішим у колишньому СНГ як за формою проведення, так і за класом учасників.

Вчасна передолімпійська репетиція...

На прес-конференції заступник міністра України у справах сім'ї, молоді і спорту Мирослав Дутчак наголосив:

«Цей турнір - важливий етап підготовки українських боксерів до пекінської Олімпіади. Тож необхідно з'ясувати, в якому стані перебуває нині наша команда.
Ми пишаємося українським боксом - одним із лідерів світового рингу. Підтвердженням цього є вісім ліцензій, здобутих нашими спортсменами. Це третій результат у Європі після Росії та Франції. Хочеться, щоби наші земляки у Пекіні продовжили традиції, започатковані їхніми попередниками в Атланті та Сіднеї, стали призерами і чемпіонами.
Також хочу привітати всіх організаторів і висловити сподівання, що цей турнір, як завжди, пройде на високому організаційному рівні. Адже до нас приїхали гості з понад двадцяти країн. Це чудова можливість для наших боксерів продемонструвати свої здібності. Переконаний, що глядачі, які прийдуть на фінальні бої до Палацу спорту, отримають емоційне задоволення від високої майстерності учасників...»

Змагатимемося з найсильнішими

Вїіце-президент Європейської асоціації боксу (ЕАВА), перший віце-президент Федерації боксу України Ігор Гайдамак розповів, що бажання виступити в турнірі на призи братів Кличків висловили понад 30 країн. Але, згідно з клопотанням тренерської ради, очолюваної головним тренером збірної України Дмитром Сосновським, ми запросили до себе лише ті збірні, чиї представники реально претендуватимуть на нагороди Ігор-2008. Кожна з таких команд прагне перевірити своїх спортсменів у серйозній боротьбі. З нашого боку на турнірі виступатимуть всі боксери, які завоювали ліцензії...

При цьому, наголосив Ігор Іванович, виконано величезну роботу, пов'язану з контрольними двобоями із представниками Куби, Казахстану, Узбекистану. Нинішній турнір для наших хлопців - також контрольний. Про його високий рівень свідчить приїзд до Києва президента Європейської конфедерації боксу Юмберта Фургоні, якого дуже зацікавили кількість учасників і присутність країн-лідерів світового рингу. Крім того, за нашим запрошенням на турнір приїхав льотчик-космонавт Павло Попович, котрий багато років очолював Федерацію боксу СРСР, а зараз очолює всеросійську.

Подальша підготовка до Ігор

Головний тренер національної збірної України з боксу Дмитро Сосновський розповів, що у звітному турнірі наші олімпійці виступатимуть у повному складі. Далі на них чекає спільний збір у Туреччині та турнір, що пройде з 9 по 16 червня в Стамбулі. З 23 червня по 5 липня відбудеться відновлювальний збір у Моршині. А з 14 липня до відльоту в Пекін 30 липня боксери тренуватимуться на Олімпійській базі в Конча-Заспі.

Вчора о 16.00 під час урочистого відкриття турніру капітан української олімпійської збірної Георгій Чигаєв разом із Олександром Усіком проспівали власну пісню, створену в стилях рок та хіп-хоп, про рідну команду та її шлях до Ігор-2008. Ті, хто не встиг її почути, можуть надолужити прогаяне під час фінальних боїв турніру, які розпочнуться 23 травня о 18.00 у Палаці спорту. До речі, вхід на фінали - вільний.

На переконання віце-президента Федерації боксу України Юрія Андрійчука, за весь час незалежності України такого рівня боїв, який очікується на цих фіналах, наші вболівальники ще не спостерігали.

Про нагороди переможцям подбали Віталій та Володимир Клички. Окрім того, всі відвідувачі зможуть придбати щойно випущений друком твір Володимира Золотарьова - «Испытание рингом», де наведено дуже багато цікавих подробиць про роботу з братами Кличками та з історії українського боксу.


Людмила РАДЧЕНКО, «Спортивна газета»

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Бокс | 28 сентября 2024, 20:02 0

Дерек считает, что украинец завершит карьеру