ОДЕГОВ: «Команда дуже мотивована і приємно вибороти путівку на Євро»

Наставник збірної України з футзалу u-19 розповів про відбірковий турнір

Головний тренер юнацької збірної України з футзалу Віталій Одегов оцінив успіх своїх підопічних у відборі на Євро-2019.
В основному раунді відбору на дебютний чемпіонат Європи U-19 з футзалу синьо-жовті здобули три перемоги у трьох матчах. Посівши перше місце у групі, наша команда стала одним із восьми учасників фінальної частини першості, яку 8-14 вересня прийматиме латвійська Рига.
Після повернення з Македонії до України наставник юнацької збірної Віталій Одегов прокоментував результат відбору.
- Мотивація у хлопців була на високому рівні, у команді був чудовий моральний дух. Ми всі йшли до цих перемог, і було дуже приємно вибороти путівку на Євро-2019.
- Який матч відбірного раунду виявився найскладнішим для збірної України?
- Поєдинок проти Бельгії - найсильнішого суперника. Та й загалом, будь-який стартовий матч непростий. У бельгійців хороша, кваліфікована команда. Ми двічі поступалися по ходу матчу і двічі відігравалися, а наприкінці зуміли забити переможний м'яч
- У грі з Румунією мала місце розслабленість на останніх хвилинах?
- Не було жодної розслабленості. Ми вели з рахунком 5:1, але у футзалі інколи бувають моменти, коли суперники грають з п'ятьма польовими гравцями та довгий час володіють ініціативою. Добре, якщо вдається покарати їх, спрямувавши м'яч у порожні ворота. У нас не вийшло реалізувати ті моменти, які виникли, тому гра отримала нервовий характер. Однак для нашої команди все завершилося нормально.
- Коли розпочинаєте підготовку до виступу на Євро-2019?
- Підготовка ніколи не закінчується, робота триває і в даний момент. Після жеребкування фінальної стадії в червні дізнаємося своїх суперників у групі, тож готуватимемося більш детально.
- Коли заплановано найближчий збір юнацької команди?
- Скоріше за все, зберемося в травні. До матчів фінальної стадії, які пройдуть у вересні, проведемо кілька зборів. Потенційних суперників у спарингах поки що немає, оскільки до матчів основного раунду відбору ми не могли щось планувати заздалегідь. Тепер же цей процес розпочнеться.
Фінальна частина чемпіонату Європи пройде 8-14 вересня 2019 року. Вісім команд будуть розділені на дві групи, по дві кращі збірні із яких потраплять до півфіналів.
У фінальній частині суперниками підопічних Віталія Одегова можуть стати команди Польщі, Голландії, Португалії, Іспанії, Росії, Хорватії та Латвії, яка буде господарем турніру. Жеребкування змагань відбудеться 7 червня в Ризі.
Виталий Петровский Источник: Украинская ассоциация футбола (УАФ)
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Бокс | 06 мая 2024, 08:17 0

12 мая в австралийском Перте пройдет поединок за титулы IBF и IBO