Володимир ШЕПЕЛЄВ: «Я здатен самостійно оцінити свою гру»

Півзахисник «Динамо» – про конструктивну і не дуже конструктивну критику

Півзахисник «Динамо» Володимир Шепелєв розповів, як змінилося його життя за останній час, а також про своє ставлення до критики.
- Володимире, що змінилось у вашому житті за останні півтора року?
- Змінилося майже все. А головне, сподіваюся, змінилася на краще й моя гра, яку я з кожним матчем намагаюся удосконалювати. Раніше грав ближче до атаки, а зараз - у середині поля. Про зміни можна говорити дуже довго. Як би там не було, вважаю, усе, що робиться, - лише на краще.
- На початку сезону Олександр Хацкевич відзначив, що показуєте стабільну гру, тримаєте позицію, добре граєте у відборі та розпочинаєте атаки. Чи приємно чути таку оцінку?
- Безумовно, мені надзвичайно приємно чути такі слова, утім, думаю, як і будь-якому футболісту, який читає про себе хороші відгуки. Це показник того, що все робиш як слід і рухаєшся в правильному напрямку. Але головне, щоб тренер довіряв і випускав на поле. Довіра тренера мотивує й не дає розслабитися. Але мені здається, похвала не дуже на мене впливає. Позитивні коментарі - це добре, але я завжди сам чудово розумію, коли граю добре, а коли - погано, що виходить краще, а що - гірше, і в яких компонентах потрібно додавати, над чим працювати. Я здатен реально оцінити себе та свою гру.
- А як реагуєте на критику?
- На будь-яку критику реагую нормально, спокійно, особливо якщо вона конструктивна, «по ділу» й відповідає дійсності. Завжди аналізую та роблю для себе певні висновки. Але якщо вона від людей, які не розбираються в темі, стараюся просто не звертати уваги.
- Серед ваших позитивних якостей спеціалісти відзначають гру на команду. А чи є недоліки, над якими вам варто працювати?
- Так, граю на команду, бо цього вимагає моя позиція на полі: я повинен розігрувати м'яч, віддавати передачі у вільні зони атаки. Коли поруч зі мною грають люди, які добре розуміють мене, а я - їх, діяти набагато простіше, тоді в нас усе виходить - і хорошу гру демонструємо, і результату досягаємо. Що стосується недоліків, я завжди знаходжу, над чим мені варто додатково працювати і в чому додати. Перш за все, це відбір м'яча та швидкість. Хочеться давати спеціалістам якомога менше приводів для критики.
Читайте також: Володимир ШЕПЕЛЄВ: «Потрібно доводити, що я не дарма граю в Динамо»
Владимир Клепач Источник: ФК Динамо Киев
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 02 мая 2024, 12:21 7

Наставник может не доработать до конца сезона