У фіналі найкращі

Волейбол. Жінки. Підсумки першого етапу плей-офф

На минулому тижні пройшли матчі плей-офф у жіночій суперлізі, які назвали пару фіналістів. Цими щасливчиками стали черкаський Круг та одеська Джінестра, які і в регулярному чемпіонаті зайняли перші два місця.

1-4 місця
Суботні матчі подарували доволі сенсаційні результати у боротьбі за чемпіонство, а неділя все і всіх розставила на свої місця.

Златогор - Круг 3:1(25:21,27:25,25:27,25:23) 0:3(17:25,9:25,11:25)
Рахунок в серії 1:3

У цій парі ще до початку плей-офф був явний фаворит - це черкаський Круг, що він і підтвердив у перших двох матчах, впевнено обігравши цьогорічних дебютанток класу найсильніших.
Усіма прогнозувалась легка перемога і у третій зустрічі, яка б виводила номінальних гостей у фінал. Проте не так сталось як гадалось! З самих перших розіграшів волейболістки Златогора показали, що не збираються здаватись без бою. Впевнена гра Яни Савочкіної надихала партерок по команді і показавши свою кращу гру в сезоні команда із Золотоноші здобула сенсаційну перемогу над чемпіонками.
Другий ігровий день пройшов за повної переваги волейболісток Круга, які показали, що суботня поразка лише прикре недорозуміння і наслідок недооцінки суперниць. У цій грі черкащанки віддали суперницям лише 37 очок!
Тож Круг у фіналі.

Галичанка - Джінестра 3:1(25:23,25:23,31:33,25:21) 0:3(17:25,17:25,21:25)
Рахунок в серії 1:3

У фіналі до черкаського Круга приєднається одеська Джінестра, яка змогла здолати непоступливих тернополянок з Галичанки.
Матчі в Черкасах і Тернополі чимось схожі. Галичанка також з початку першої гри нав'язала потужну гру одеситкам, яка як показує результат стала несподіванкою для гостей. У першій грі варто відмітити третю партію, в якій Галичанка маючи 3 матч-боли все ж програла одеситкам 31:33!
Другий матч цих команд показав, що досвідченіші волейболістки Джінестри краще відновились після важкої першої гри і, як підсумок, не зустрівши гідного опору зі сторони Галичанки промарширували в фінал національного чемпіонату, де вони спробують відібрати золоті медалі у волейболісток Круга.

5-8 місця

Керкінітіда - Сєвєродончанка 0:3 (22:25,15:25,17:25)
Рахунок в серії 0:3

У цій парі обійшлось без сенсаційних результатів. Волейболістки з Сєвєродонецька впевнено у трьох зустрічах подолали аутсайдера цієї першості, який ніяк не може найти свою гру у цьому сезоні. Мабуть, доведеться Керкінітіді наступний сезон провести у вищій лізі….

Орбіта - Волинь 0:3 (18:25,17:25,22:25)
Рахунок в серіїї 0:3

Особисто в мене перед зустріччю було передчуття, що боротьба буде впертою і з перевагою запоріжанок, які прагнутимуть реабілітуватись за прикрі поразки в Луцьку, де Орбіта в обох зустрічах вела 2:0 по партіях, а в підсумку програвала.
Але, як бачите, моє передчуття мене обмануло, господарки не змогли відійти від того удару, що отримали в Луцьку і поступились волинянкам і у третій зустрічі. Після минулорічного третього місця і участі в єврокубках (провального) такі результати не можуть радувати ні вболівальників команди, ні керівництво клубу…

Олександр ПАЛІЙ

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Бокс | 04 июня 2024, 10:29 4

Президент Top Rank считает лучшим Наою Иноуэ