Котельника викликає на бій Саліта

Дмитро Саліта кинув виклик Андрію Котельнику

Колишній одесит, який багато років тому виїхав на постійне місце проживання в Америку, каже, що львів'янин є хорошим боксером, але у власній перемозі Саліта не сумнівається. «Котельник є одним з найкращим боксерів світу у нашій ваговій категорії, він нічим не гірший за Рікі Хатона. Це не лише моя думка, а й багатьох експертів, -- каже Дмитро Саліта. -- Я в рейтингу WBA є третім, а це дозволяє мені розраховувати на титульний бій. Якщо мені дадуть такий шанс, я гарантовано переможу».

Варто зауважити, що в Україні Дмитро Саліта маловідомий, а ось в американському Нью-Йорку він є справжньою зіркою. 26-річний Саліта народився в Одесі, звідки в дев'ятирічному віці виїхав на ПМП до США. «Основною причиною нашого переїзду в Америку став факт дискримінації євреїв, - розповідає Дмитро Саліта. - Мої батьки вважали, що я і брат, ставши дорослими, могли б утратити ті можливості, які дозволили б нам досягти всього того, на що здатні. Брат, на дев'ять років старший, часто чув на свою адресу образи, вступав у бійки. Було дуже важко, сповідуючи юдаїзм, одержувати гарну роботу або навчатися в престижній школі». У США в Дмитра не все складалося добре. У 1999 році від раку померла матір.

Боксерську кар'єру він розпочав уже за океаном. «У тринадцять років, коли розпочав навчання в школі, мав одяг, який носив у себе на батьківщині. Через це, а також через незнання англійської з мене насміхалися. Довелось навчитися захищатися. Тому записався на заняття з карате, а згодом брат привів мене в боксерський клуб. Так усе й почалося. Мене викликали в кабінет директора, декілька разів виганяли зі школи, але я зберігав самоповагу. І почав бити в школі деяких невігласів». Українець є переможцем нью-йоркського турніру «Золоті рукавички», який для американських шанувальників боксу рівноцінний Олімпійським іграм.

Гліб Ваколюк

ПРОСПОРТ

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Бокс | 04 мая 2024, 11:51 1

Сможет ли Хайме устроить сюрприз?