ФК Львів та Карпати завершили львівське дербі гольовою нічиєю

Сергій Мякушко відкрив рахунов влучним ударом зі стандарту, але Бруно зміг відновити рівновагу

Незважаючи на дощову погоду, львівське дербі зібрало пристойну глядацьку аудиторію на «Арені Львів» (8723 вболівальники), де особливо активні були фани «Карпат», які ще задовго до початку гри почали активно підтримувати «зелено-білих». Щодо кадрових змін у стартових складах порівняно з минулим туром, то в складі «Львова» замість Вороніна і Білого на поле вийшли Путраш і Мартан. В «Карпатах» замість Лебеденка, Понде і дискваліфікованого Карраскаля з перших хвилин вийшли на поле Мегреміч, Гуцуляк і Кльоц.

Суперники вийшли на поле, знаючи про перемогу «Маріуполя» над «Олександрією», внаслідок чого азовці випередили у турнірній таблиці як «Львів», так і «Карпати». Обидві команди розпочали матч без особливої розвідки і вже в дебюті гри міг відкрити рахунок Сабіно, який після передачі Аугусто пробив поруч з рамкою воріт. Згодом Мегреміч вчасно ліквідував загрозу після небезпечної передачі вздовж воріт від Бруно. В середині тайму номінальні господарі зі «Львова» виконали декілька кутових ударів, проте захисник та воротар Шевченко встигали випереджати суперників.

Пожвавлення на трибунах викликав і стандарт у виконанні «Львова», коли після подачі Путраша пробивав головою Джонатан, але м'яч влучив у поперечину воріт. «Карпати» поступово перехопили ініціативу і вже моменти почали виникати біля воріт Бандури. Тепер вже Кльоц хапається за голову, влучивши дальнім ударом у штангу воріт «Львова». Напруга на полі зростала і досвідченому харківському арбітру Абдулі часто доводилось зупиняти гру після порушень правил, інколи при цьому показуючи і жовті картки.

Другий тайм знову активніше розпочали підопічні Юрія Бакалова і мав нагоду зміни нулі на табло Джонатан, пробивши головою над воротами. В наступному епізоді Голіков потужним ударом зі штрафного пробивав у рамку воріт і Шевченку довелося продемонструвати свою майстерність, вибивши м'яч на кутовий.

Згодом через надактивну поведінку фанатів «Карпат» арбітру довелося зупинити гру на декілька хвилин. Після відновлення поєдинку вже «Карпати» могли вийти вперед. Після атаки лівим флангом дальній удар наніс Мякушко і м'яч від голови Мартана ледь не зрикошетив у дальній верхній кут воріт «Львова».

Натомість наступна спроба Мякушка виявилась гольовою. Сергій вкотре нагадав про своє вміння виконувати штрафні удари, цього разу дальнім ударом примусивши капітулювати Бандуру. До речі, це був 300-й гостьовий гол «Карпат» у Прем'єр-лізі. Господарі поля не знітилися з таким розвитком подій і вже через чотири хвилини зуміли відновити рівновагу на полі. Западня, ледь вийшовши на заміну, з лівого краю зробив передачу до воротарського майданчику, де Бруно в один дотик зумів пробити повз Шевченка. Так бразилець збільшив свою гольову серію у чемпіонаті до 4-х матчів.

В заключний відрізок матчу обидві команди намагалися за рахунок швидких контратак вирвати перемогу, проте завершальним ударам бракувало влучності. Через часті зупинки гри Абдула компенсував до основного часу аж 6 хвилин, проте рахунок залишився незмінним.
У підсумку третє у Прем'єр-лізі львівське дербі вперше завершилося внічию.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Украинская Премьер-лига. 9-й тур.

ФК «Львов» - «Карпаты» - 1:1 (0:0)

Бруно, 79 - Сергей Мякушко, 74.

ФК «Львов»: Александр Бандура, Владимир Адамюк, Сабино (Владислав Приймак, 86), Александр Голиков, Юрий Путраш, Тейлор, Максим Каленчук, Джонатан, Тейлор, Аугусто (Артур Западня, 76), Мартан, Бруно.

Запас: Богдан Сарнавский, Жулио Сезар, Вадим Парамонов, Ростислав Волошинович, Сергей Петров.

«Карпаты»: Никита Шевченко, Артем Федецкий, Алексей Ковтун, Ади Мехремич, Олег Бородай, Алексей Гуцуляк (Кристиан Понде, 76), Кристиан Эрбес, Сергей Мякушко (Родриго Варгас, 88), Франциско Ди Франко, Дмитрий Клец, Мариан Швед (Кевин Мендес, 86).

Запас: Максим Кучинский, Денис Мирошниченко, Олег Голодюк, Назар Вербный.

Арбитр: Анатолий Абдула (Харьков)

Бруно, 23, Максим Каленчук, 40, Тейлор, 54. - Артем Федецкий, 58, Франциско Ди Франко, 85. Ади Мехремич, 90+4.

Удары (в створ): 8 (2) - 5 (2)
Угловые: 9 - 4
Оффсайды: 1 - 0.

Стадион: «Арена Львов» (Львов, Украина)

Зрители: 8723

Температура: 13°C

ФК ЛЬВОВ-КАРПАТЫ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА


Протокольные данные сверены с официальными.

Илья Береза Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 04 мая 2024, 18:07 2

Флорентино Перес пообещал солидную сумму игрокам королевского клуба

Комментарии