ФК Львів - Карпати. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Поєдинок різнокольорових «левів» на «Арені Львів»

У суботу, 22 вересня, всі футбольні львівські дороги вестимуть на «Арену Львів», де в рамках 9-го туру Прем'єр-ліги ФК «Львів» прийматиме інший львівський клуб «Карпати». Дербі «зелено-білих» та «синьо-золотих» «левів» повертається в елітний дивізіон після понад дев'ятирічної перерви. До того ж, «Карпати» в статусі гостей не програють впродовж рекордних для клубу 9-ти матчів чемпіонатів - 3 перемоги та 6 нічиїх.

Перше протистояння «Карпат» та «Львова» в рамках Прем'єр-ліги України відбулося 15 листопада 2008 року, де містяни в статусі господарів поля на стадіоні «Україна» приймали «зелено-білих». Підопічні Сергія Ковальця успішно розпочали гру і після ударів Валерія Федорчука та Григорія Баранця вели в рахунку з різницею у два м'ячі, але в підсумку вольову перемогу здобули «Карпати» - 4:2. У складі команди Олега Кононова голи забивали Сергій Кузнєцов, Денис Кожанов, Ігор Худоб'як та Михайло Кополовець.

Повторна гра на стадіоні «Україна» відбулася 26 травня 2009 року в присутності 16 000 глядачів - в останньому турі, де вирішувалася питання збереження прописки «Львова» у Прем'єр-лізі. Рахунок відкрив карпатівець Василь Кобін, але ще до перерви Григорій Баранець міг відновити рівновагу, але не зумів реалізувати пенальті у ворота Всеволода Романенка, який парирував удар суперника. На початку другого тайму відновив інтригу «містянин» Віталій Романюк, зрівнявши рахунок, але згодом переможну крапку поставив нападник «Карпат» Сергій Кузнєцов. У підсумку «Львову» після річної перерви довелося повернутися до першої ліги. Серед нині діючих гравців обох клубів в попередньому матчі «Карпат» та «Львова» брав участь лише ветеран «зелено-білих» Олег Голодюк.

Пристрасті навколо суботнього матчу наростають з кожним днем. З особливим піднесенням готуються до нього і вболівальники обох команд, висловлюючи емоції на своїх сторінках у соціальних мережах. Щодо кадрових втрат «Карпат», то через перебір жовтих карток пропускатиме важливу гру колумбійський нападник Хорхе Карраскаль. Натомість, відбувши одноматчеву дискваліфікацію, повернеться в центр оборони Аді Мегреміч.

Арбітром матчу призначено досвідченого харківського служителя Феміди Анатолія Абдулу, за плечима якого вже 103 (!) матчі в елітному дивізіоні країни, в т.ч. 22 гри за участю «Карпат». При ньому «леви» перемагали 7 разів, тричі грали внічию і в 12-ти іграх зазнавали поразок. «Львів» при Абдулі провів лише одну гру в чемпіонатах, зігравши у серпні, в Києві, внічию з «Олімпіком». Щодо круглих цифр навколо цього матчу, то «Карпати» можуть забити 300-й гостьовий гол (ще один м'яч), а «Львів» загалом пропустити 50-й гол (ще 2 м'ячі).

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Ориентировочные составы:

«Львов»:
Бандура, Голиков, Адамюк, Приймак, Путраш, Каленчук, Жонатан, Лукас Тейлор, Аугусто, Рафаэль Сабино, Бруно.

«Карпаты»: Н. Шевченко, Лебеденко, Мехремич, Федецкий, Мирошниченко, Вербный, Эрбес, Ди Франко, Мякушко, Понде, Швед.

Дисквалификации: Карраскаль (Карпаты)

22 сентября, суббота

«Львов» - «Карпаты»
Львов. Стадион «Арена Львов». 17:00
ТВ-трансляция на телеканале «Футбол 2»
ЛЬВОВ - КАРПАТЫ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА
Арбитр: Анатолий Абдула (Харьков)
Прогноз Sport.ua - 1:1
СДЕЛАТЬ СТАВКУ
Александр Тишура Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футзал | 28 сентября 2024, 17:11 0

Команда сыграет против Венесуэлы

Комментарии