«Побачив всі недоліки в грі команди»

Інтерв"ю з Юрієм КОБЗАРЕМ, головним тренером СК «Енергія» (Львів)

Юрій КОБЗАР: «Побачив всі недоліки в грі команди»

Напередодні чергового львівського дербі ми зателефонували до головного тренера «Енергії» Юрія Кобзаря з проханням поділитися своїми думками про наступний матч проти «Тайму». Юрій Іванович дипломатично відмовився обговорювати цю зустріч, але погодився поговорити про реалії, які наразі панують всередині клубу.

- За останнім матчем "Енергії» проти одеського «Марріона» ви спостерігали з трибун. Звідти легше оцінювати гру команди чи навпаки складніше?
- По перше, ти оцінюєш матч зовсім по іншому і відповідно на гру команди теж дивишся з іншого боку, з'являється більше об'єктивності аніж суб'єктивності. Коли дивишся з трибуни, то всі недоліки в командній грі чітко видно. По друге, я в черговий раз після такого перегляду помітив деякі негативні тенденції, котрі присутні в команді.

- Можете перелічити ці негативи?
- Найбільше мене тривожить те, що організація гри не відповідає високим вимогам футзалу. На жаль організація гри, взаєморозуміння між гравцями, система гри в обороні та нападі далекі від ідеалу.

- Маєте до когось конкретно претензії?
- Знаєте, я прихильник того, що коли в команді існує колектив, вважаю, що зараз у нас підібрався непоганий колектив, потрібно все осмислити і зрозуміти таку гру, як футзал, освоїти її на високому рівні, а не задовольняти себе власною майстерністю. Тому висувати до когось конкретно претензії зараз не хочу і не збираюся цього робити.

- В матчі проти «Марріона» безпосередньо діями команди керував Микола Сич. Задоволені його роботою?
- Він робив свою справу, адже вважається висококваліфікованим тренером до якого в мене не має жодних претензій.

- Президент «Енергії» Олександр Стефанків говорив про чорну смугу в якій перебувала команда. Що можете сказати, як головний тренер?
- Допоки гравці не будуть підходити до кожного матчу так, як вони мають це робити і будуть професіоналами не на папері, а насправді тоді про жодні чорні смуги не може бути мови. А сьогодні наш низький рівень професіоналізму стає головною причиною потрапляння команди в психологічні ями.

- Чи вдасться «Енергії» ліквідувати відставання від «Шахтаря» у п'ять пунктів?
- Потрібно в кожному матчі грати тільки на перемогу. На жаль, на даному етапі від нас залежить не так багато, тому прогнозувати наперед не буду.

www.energia.lviv.ua

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 03 мая 2024, 12:33 3

«Манчестер Юнайтед» нацелился на украинского вратаря