ЄЗЕРСЬКИЙ: «Не тільки виграли турнір, а показали цікавий футбол»

Головний тренер збірної України U-17 розповів про перемогу команди на меморіалі Баннікова

Головний тренер юнацької збірної України (U-17) Володимир Єзерський розповів про перемогу його команди на меморіалі Віктора Баннікова.

Вчора у Києві завершився міжнародний турнір пам'яті Віктора Баннікова, в якому успіх святкувала юнацька збірна України (футболісти не старші 2002 року народження). Наша команда перемогла у трьох своїх матчах на груповій стадії, а у фіналі по пенальті виграла у Туреччини.

- Володимире Івановичу, мабуть, фінальний поєдинок нікого не міг залишити байдужим?
- Почну з відступу, оскільки в першу чергу хочу подякувати своїй команді за старання і віддачу, а тренерсько-адміністративному штабу - за професіоналізм. Велике спасибі вболівальникам за підтримку, а федерації футболу - за надані умови для якісної роботи. Також я хочу подякувати клубам, які делегували своїх футболістів до збірної.

А що стосується вирішального поєдинку, то для нас це був другий такий матч після Грузії. У грі з Туреччиною була помітна втома у наших хлопців, адже через травми футболістів на інших гравців лягало велике навантаження. Усі тільки після відпусток, ніяких зборів ще не проводили. Такий досвід для становлення гравців буде дуже корисним. Я побачив у підопічних характер, моральну стійкість...

- Збірна України, хоч і виграла у вирішальному матчі по пенальті, на груповій стадії меморіалу здобула стовідсотковий результат. Є чим пишатися?
- Так, адже колектив не тільки виграв турнір, а й намагався показувати цікавий футбол. Більше того, скажу, що деякі матчі меморіалу за якістю не поступалися поєдинкам вітчизняної Прем'єр-ліги.

- Які висновки за підсумками змагань ви зробили для себе?
- Думаю, ми могли виглядати ще краще, якби клуби вже проводили збори. Але наш тренерський штаб отримав масу інформації для аналізу.

- Ви казали, що на цей збір не вдалося запросити всіх найкращих, але тепер, судячи з усього, у вас буде більший вибір виконавців?
- Так. Приємного головного болю додається. Це великий плюс перед кваліфікацією Євро. Будемо уважно стежити за футболістами. Шанс отримають всі, хто цього гідний.

Михаил Шаповалов Источник: Украинская ассоциация футбола (УАФ)
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 27 апреля 2024, 09:42 16

«Королевский клуб» не хочет платить украинцу желаемую зарплату