Ольга БАСАНСЬКА: «У двох останніх матчах ЧС-2019 мета шість очков»

Захисниця команди переконана в гарному результаті

Захисник жіночої збірної України та один із лідерів команди Ольга Басанська після переможного поєдинку зі Швецією згадала перипетії гри, розповіла про те, що сказав тренер у перерві, а також поділилася думками щодо майбутніх протистоянь.
- За рахунок чого вдалося обіграти шведок? Як вплинули на команду погодні умови і факт перенесення початку зустрічі?
- Ми виграли за рахунок характеру, який команда показала на полі, прагнення до перемоги і правильної тактики, яку тренер обрав на цей матч.
Єдине, чого ми очікували від такої погоди, - це швидкого руху м'яча з відскоками. А так я б не сказала, що погода якось особливо вплинула на гру - всі були в рівних умовах.
- Україна забила гол «у роздягальню». Що Володимир Рева сказав команді у перерві?
- Усі ми розуміли, що у другому таймі збірна Швеції докладе максимум зусиль, аби забити. Володимир Сергійович дав установку зіграти надійно в захисті, вказав на деякі помилки, які були в першому таймі, і ми спробували їх виправити.
- У другій половині матчу ви могли як пропустити, так і збільшити перевагу в рахунку. Як команда емоційно впоралася з такою напругою?
- Головним було зіграти на нуль у захисті. Ті нагоди, які в нас були, ми, на жаль, не реалізували. У такі моменти потрібно грати з холодною головою і стовідсотковою концентрацією.
- Хто зі шведок тебе здивував?
- Ми не раз переглядали гру «Тре Крунур», знали, як кожен гравець діє на позиції, розбирали моменти, тому ніяких секретів стосовно їхніх виконавців не було.
- В останню 20-хвилинку було видно, що ти фізично підсіла. Як догравала матч?
- Так, фізично було важко, ми багато сил залишили у протистоянні з Данією. Дуже шкода, що в нас мало таких поєдинків із топ-командами. Дякую дівчатам, що під час матчу постійно підбадьорювали і страхували.
- Хто першим привітав вас після фінального свистка?
- Спочатку тренерський штаб, потім ми привітали одна одну, подякували партнерам за гру, також у роздягальню зайшли керівники федерації.
- Яка мета команди на останні матчі відбору до ЧС-2019? Чи вірите, що ще можете потрапити на мундіаль?
- Нашій збірній залишилося провести два поєдинки - зі Швецією на виїзді і з Угорщиною вдома. Мета в нас одна - шість очок. Шанси є, і ми зробимо все для цього.
- Якщо порівнювати Данію та Швецію, на твою думку, хто сильніший?
- Це команди топ-рівня, у них різні стилі гри. Мені більше імпонує стиль збірної Данії - це потужна команда, і вона це продемонструвала у Львові.
Виталий Петровский Источник: Украинская ассоциация футбола (УАФ)
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Хоккей | 01 мая 2024, 14:43 8

Четвертый матч чемпионата мира по хоккею