ШЕВЧЕНКО: «Гравці збірної подивляться матч по телевізору»

Наставник національної команди України поділився очікуваннями від фінального матчу Ліги чемпіонів

Головний тренер національної збірної України розповів, що для нього значать фінал та Кубок Ліги чемпіонів.
У Києві відбулися святкові заходи з нагоди передачі кубків Ліги чемпіонів УЄФА. Сама церемонія пройшла на Хрещатику, а одним із її учасників був амбасадор київського фіналу Андрій Шевченко.
- Фінали Ліги чемпіонів наближаються, відбулася урочиста подія. Які емоції ви відчуваєте?
- Емоції просто чудові. Коли проходиш повз цей кубок, завжди виникають теплі, добрі і приємні спогади про нього. Я радий, що сьогодні ми офіційно передаємо трофей у мерію. Дуже приємно, що цей кубок проїде практично всіма містами України, а наші футбольні вболівальники зможуть подивитися на нього і сфотографуватися з ним.
- Шлях трофея Україною лише розпочинається. Чи можете ви запросити людей в інших містах країни прийти й подивитися на нього?
- Я не просто запрошую - я вважаю, що в Україні дуже багато фанатів футболу, а фінал Ліги чемпіонів - відповідальний і важливий момент, тому вболівальники прийдуть подивитися на кубок, обов'язково сфотографуються. Це приємний та незабутній епізод для української футбольної спільноти.
- Пам'ятаєте, коли вперше побачили Кубок чемпіонів?
- Звичайно. Незабутній момент стався, коли ми виходили на «Олд Траффорд» на церемонію перед початком гри. Проминувши коридор, ми повертали праворуч, і буквально одразу я побачив перед собою цей приз. Практично в кожного футболіста виникла цікава реакція, бо всі відчували певні емоції безпосередньо перед початком матчу, а тут ще й кубок побачили. Таке не забувається.
- Підтримуєте традицію, згідно з якою не можна торкатися кубка в такій ситуації?
- Я доторкнувся. Не сказав би, що існує якась традиція. Я сам торкався, знаю інших гравців, які це робили. Можливо, негласні правила змінилися протягом часу.
- Хто фаворит півфіналів Ліги чемпіонів? Яку пару ви хотіли б побачити в Києві?
- Після тих ігор, які вже відбулися, важко сказати. «Барселона» вилетіла, а «Рома» провела неймовірний матч. Важко було уявити собі такий камбек. Також незабутніми є поєдинки «Ювентуса» та «Реала», шанс у італійців залишався… Щось спрогнозувати зараз неможливо. Усі команди, які потрапили до четвірки, мають сильні склади, класних футболістів. Будь-хто з учасників півфіналів може піднести сюрприз. Сподіваюся побачити гарний футбол, гідний цієї стадії Ліги чемпіонів.
- Що для вас було найкращою мотивацією перед матчами Ліги чемпіонів?
- Особисто для мене це була дитяча мрія - стати професіональним футболістом і виграти цей турнір.
- Можете порівняти емоції під час гімну Ліги чемпіонів, коли він звучить у фіналі і в інших матчах турніру?
- У такий момент розумієш, що ця гра - остання сходинка до трофею. Емоції переповнюють, це особливе почуття.
- Ви будете на фіналі, адже у травні проходитиме збір головної команди країни?
- Я обов'язково буду на грі, оскільки я є амбасадором фіналу. Мабуть, проведу тренування зі збірною та приїду. А от гравці, яких я викличу до розташування команди, не зможуть відвідати поєдинок, оскільки попереду в нас дві важливі зустрічі, до яких треба як слід підготуватися. Вони залишаться у Харкові, де проходитиме наш тренувальний збір, і подивляться гру по телевізору.
- У фіналі Кубку України на нас очікує шосте «класичне». Чи не приїлися ці матчі вболівальникам, чи це, навпаки, є плюсом?
- Це класичний поєдинок, учасники якого гідні фіналу. А якої ще розв'язки чекати, як не «Шахтар» - «Динамо»? Таке протистояння - дуже добра подія і для вболівальників, і для збірної. Також можна сказати, що інтрига зберігається в чемпіонаті. В останніх турах все може трапитися. Футболісти мають перебувати в непоганій формі, тому напруга буде триматися до останнього туру.
Как купить билеты на финал Лиги чемпионов-2018
Денис Шаховец Источник: Украинская ассоциация футбола (УАФ)
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 02 мая 2024, 12:17 0

Немецкий специалист продолжит работу в сборной Австрии

Комментарии