ЗАСПА: «Суддя має бути нейтральним»

Гандболістки «Мотора» прокомментували інцидент, що стався в поєдинку між «Галичанкою» і запорозьким клубом

У єврокубковому поєдинку з іспанками наставник «Мотора» Андрій Портной займав звичне місце разом із командою. Інакше має бути в змаганнях під егідою ФГУ. Спортивно-технічна комісія федерації, розглянувши матеріали про другий матч 7-го туру другого етапу жіночої Суперліги між «ЛНУ-Галичанкою» та його підопічними, коли головний тренер клубу-лідера був вилучений за грубість проти арбітра, дискваліфікувала винного до кінця сезону-2007/08. Запоріжці ще мають сплатити штраф у розмірі 15 тисяч гривень, якщо це ухвалить президія.

Власний кореспондент «СГ» зустрівся з гравцями «Мотора» на їх прохання, і записав висловлювання лідерів клубу з приводу згаданого інциденту.

Наталі я ЛЯПІНА, капітан «Мотора»:

- Через непорозуміння з роздягальнею, на розминку ми мали лише десять хвилин. Оце й є ті складові, що призвели вже в дебюті другої зустрічі до рахунку 6:0 на користь господарок майданчика. Не останню роль зіграло й некоректне суддівство в наш бік. Я з повагою ставлюся до молодої львівської команди, але ж хай кожен грає в силу своїх можливостей. Природно, Андрій Анатолійвич не міг спокійно дивитися на це свавілля. Він висловив арбітру свою незгоду з деякими трактуваннями правил і отримав у відповідь червону картку. Команда занервувала, збільшилася кількість помилок. Наприкінці другого тайму ми навіть йшли попереду, але молодь, на яку розраховували тренери, зіграла не кращим чином .

- Наталю, а хтось із вас бачив епізод, який призвів до вердикту головному тренеру?
- У нас був тайм-аут, і ми слухали зауваження другого тренера Сергія Польського. Та уявіть, якби чоловік штовхнув жінку, вона б не встояла на ногах. Гандбол завжди супроводжують емоції. Жоден тренер не спостерігав би спокійно, як «убивають» його команду. Прикро, що судді дозволили брудну гру напередодні єврокубкових ігор, які чекають і нас, і львівський клуб. Між іншим, нові правила спрямовані на зменшення травматизму, а виходить навпаки. На жаль, наша основна розігруюча Ірина Могиліна вже у першій грі зазнала травми, й участь її в матчах з «Орсан Ельда» стала проблематичною.

Лариса ЗАСПА, голкіпер «Мотора»:

- Суддя має бути нейтральним. Під час тренувань наші гравці враховують нововведення, які час від часу з'являються в правилах. У львівських матчах дівчатам «відривали» руки. Вони влітали в зону, маючи на плечах трьох захисників, - і це ніяк не каралося.

- Ви не побоюєтесь, що критика служителів гандбольної Феміди обернеться для вас неприємностями?
- Якщо нас піддають бува критиці за погану гру, чому ми не маємо права оприлюднити свою думку щодо суддівства? Адже мова не про новачків суддівського корпусу, а про арбітрів міжнародної категорії, яка, за логікою, не дає їм права на такі явні помилки. Торік не без допомоги цього дуету ми змушені були виборювати чемпіонське звання у суперфіналі.

Олена ЦИГИЦЯ, бомбардир «Мотора»:

- Те, що дозволялося львів'янкам, нам заборонялося. Гравці «Галичанки» з самого початку гри дуже жорстко грали в захисті, а каралися переважно жовтими картками. Ми за такі ж порушення - двохвилинними штрафами.

- А на останній хвилині зустрічі вас, Олено, вилучили до кінця гри обґрунтовано?
- Так, але в мене не було вибору. Залишалося десять секунд, суперниці оволоділи м'ячем і в них був шанс вирвати перемогу. Одна справа - розігрувати м'яч з 9-метрової лінії, інша - з центру поля. Відстань має велике значення, особливо для воротаря...


Аркадій КОПЕЛІОВИЧ, «Спортивна газета»


Від редакції
.

Ми поцікавилися думкою й головного тренера «Галичанки» Валерії Тищенко, чи не пішло все від налаштованості її гравців на жорстокість?

- Таких вказівок я ніколи не даю. Ользі Ващук дісталося по плечу так, що лікар зніяковів. Регіні Шимкуте двічі м'ячем у обличчя влучили свідомо. Арбітри могли зі свого ракурсу цей епізод не побачити. І я ж їм не докоряю! Касета показує: так, помилялися, проте в обидві сторони. Жорсткість - це не жорстокість. Коли проти тебе лідери збірної, не будеш же «гладити», це можна дитячу білизну гладити, то пак прасувати. Хоча повага має бути взаємною.

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Другие виды | 03 мая 2024, 06:00 0

Главные новости за 2 мая на Sport.ua