Міністерство молоді та спорту обіцяє Мандзію купити сучасні сани

Радник Жданова запевнив, що міністерство виправить ситуацію із нестачею інтентарю

Павло Булгак, радник Міністра молоді та спорту Ігоря Жданова, розповів про ситуацію із закупівлею саней для саночників на Зимових олімпійських іграх-2018.

«Ми вдячні Андрію Мандзію за відвертість та перебуваємо з ним на постійному зв'язку. Завдяки цій історії з'ясувалося, що має місце халатність, погане планування програми підготовки спортсменів та непрофесійність тренерського штабу збірної і федерації, відповідальної за саночний спорт в Україні.

Міністерство молоді та спорту на замовлення федерації, дійсно, закупило троє німецьких сучасних саней по 80 000 грн. кожні. Закуплено 6 пар полозів по 30 000 грн. Закуплено також шліфувальний апарат. Копії договорів про закупівлю додаються.

Як виявилося, інвентар, який було замовлено тренерським штабом і федерацією в рамках програми олімпійської підготовки, не дійшов в повній мірі саме тим саночникам, які завоювали право представляти Україну на зимовій Олімпіаді у Пхьончхані-2018.

Позиція міністра молоді та спорту Ігоря Жданова наступна - це категорично неприпустимо. Сучасний інвентар має бути в першу чергу у тих спортсменів, які завоювали право представляти країну на Олімпіаді.

По завершенні змагань у Пхьончхані міністр особисто збиратиме усі сторони: спортсменів-саночників, тренерів, федерацію та влаштує серйозний розбір польотів. Ми розберемося, чому спочатку федерація і тренерський штаб замовили 7 саней, яких би вистачило на всіх учасників Ігор, а потім переграли ситуацію і замовили троє. Чому лише четверо спортсменів з 6-ти, які завоювали ліцензії, потрапили до програми олімпійської підготовки. Питань дуже багато.

Точно можна сказати, ми виправимо цю ситуацію і наведемо лад. Андрію Мандзію будуть придбані та передані сучасні сани. Їх також закуплять всім саночникам-учасникам Олімпійських ігор-2018 від України, які не їх не отримали раніше. Ми попросимо виступити консультантом в цих закупівлях нашу видатну саночницю Лілію Лудан», - написав Булгак на своїй сторінці у Facebook.

Владимир Клепач Источник: Facebook
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 27 апреля 2024, 03:03 0

Поединок 26-го тура УПЛ состоится 27 апреля в 13:00 по Киеву в Днепре

Комментарии