Андрій ШЕВЧЕНКО: «Запропонував Гіггзу зіграти товариський матч»

Головний тренер збірної України – про жеребкування Ліги націй

В ексклюзивному інтерв'ю Sport.ua наставник збірної України поділився враженням від жеребкування Ліги націй, а також повідомив про домовленості про товариські поєдинки.

- Як ви сприйняли жеребкування Ліги націй? Принаймні Словаччину називали перед жеребкуванням незручним для нас суперником…
- У Яна (Козака, - Прим. Sport.ua) гарна команда, ми неодноразово з ними грали, гарно знаємо один одного. Треба відзначити, що всі три команди відносно схожі за стилем. Напевно Словаччина жорсткіша за решту. Вони провели гарний цикл відбору до чемпіонату світу, їм не пощастило - стали найгіршою командою з других місць. Можна уже зараз за майже рік до старту турніру сказати, що це будуть дуже напружені, важкі матчі. І дуже цікаві, мені вже не терпиться розпочати роботу, скучив за збірною за зимову перерву.

- Ви спілкувалися практично з усіма провідними тренерами. Обговорюєте формат Ліги націй?
- Ні, формат ми обговорювали на стадії його затвердження. Тепер це даність. Грати буде цікавіше, матчів стане більше. Ми переважно спілкувалися про домовленості на товариські поєдинки. До нас проявив інтерес Луческу, ми розпочнемо перемовини з Туреччиною. Я запропонував зіграти Раянові Гіггзу( наставник збірної Вєльсу, - Прим. Sport.ua), той попередньо цю ідею схвалив. Взагалі, мої пріоритети на контрольні поєдинки це британські команди. Я вже казав, що ми маємо певні проблеми під час стандартів суперників, тому зіграти з британцями було би корисно. Шотландія, Англія, Північна Ірландія, Ірландія. Я спілкувався з Мартином О'Нілом, вони розглянуть таку можливість.

- Які групи вам подобаються?
- Звісно, найцікавіші групи у лізі А, за цими матчами буде приємно спостерігати. Проте мені подобається принцип УЄФА, за яким вони дають шанс маленьким футбольним країнам потрапити до фінальної частини. Це безпрецедентна мотивація, і я вважаю, що рівень боротьби в лізі D буде можливо найвищим. Адже ці команди зазвичай мало на що розраховують у кваліфікації, а Ліга Націй для них живий шанс. Можу сказати, що я побажав успіхів у турнірі моїм приятелям з Хорватії та Польщі.

Микола ВАСИЛЬКОВ, спеціально для Sport.ua

Фото із жеребкування Ліги націй

Сергей Цыба Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 04 мая 2024, 16:34 0

Матч 36-го тура АПЛ закончился со счетом 3:0 в пользу канониров

Комментарии