Українкам бракує зелених полів

Вчора в Туреччині розпочала тижневий навчально-тренувальний збір жіноча національна збірна України

Менш ніж за місяць, 21 лютого, на підопічних Анатолія Куцева очікує виїзний поєдинок проти португалок − у рамках відбору до Євро-2009.

Домовленість із клубами
Строки проведення турецького збору не збігаються з офіційними датами ФІФА, проте керівництво нашої команди зуміло забезпечити прибуття майже всіх найсильніших гравців. Залишилися в таборах своїх клубів лише Людмила Пекур та Тетяна Чорна, які представляють «Росіянку» з Московської області, а також Дарина Апанащенко з «ВДВ-Рязань».

Небажані строки
«Для наших дівчат проводити матчі в лютому вкрай небажано, − підкреслює Куцев. − Адже зимою вони переважно закладають фундамент фізичної підготовки, а робота з м'ячем зведена до мінімуму. Звісно, й занять на якісних полях, подібних піренейським, футболісткам бракуватиме. Саме з цієї причини ми й запланували збір в Антальї. Крім того, за два тижні після повернення додому ми вилетімо до Португалії, де й будемо безпосередньо готуватися до кваліфікаційної зустрічі».

Тренування і спаринги
У Туреччині українки тренуватимуться разом із російським клубом «Зірка-2005», який делегував до збірної відразу п'ятьох виконавиць. На берегах Середземного моря «синьо-жовті» планують провести декілька контрольних двобоїв. За словами Куцева, окрім пермської команди, в ролі опонента може виступити й представник німецької бундесліги. Нагадаємо, що наші співвітчизниці очолюють турнірну таблицю 5-ї відбірної групи Євро-2009, після трьох поєдинків маючи дев'ять очок, і на три залікові бали випереджаючи данок, які, щоправда, мають гру в запасі.

Склад збірної України
Воротарі:
Надія Баранова («Зірка-2005» Перм, Росія), Катерина Самсон («Легенда» Чернігів).
Захисники: Ірина Василюк («Енергія», Росія), Наталія Жданова («Легенда» Чернігів), Валентина Котик («ШВСМ-Ізмайлово», Росія), Алла Лишафай, Олена Ходирєва (обидві − «Зірка-2005» Перм, Росія), Олена Мазуренко («Нюрнберг», Німеччина), Марина Масальська («Житлобуд-1» Харків).
Півзахисники: Катерина Боченко, Юлія Гнидюк (обидві − «Нафтохімік» Калуш), Світлана Ванюшкіна, Дарина Мільчевська (обидві − «Легенда» Чернігів), Юлія Ващенко, Наталія Сухорукова (обидві − «Житлобуд-1» Харків), Віра Дятел, Наталія Зінченко (обидві − «Зірка-2005» Перм, Росія).
Нападаючі: Ія Андрущак («Житлобуд-1» Харків), Ольга Бойченко («Южанка» Херсон), Ольга Маслянко («Нафтохімік» Калуш), Світлана Фришко (СКА, Росія).

Костянтин Паткевич

ФФУ

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 02 мая 2024, 16:28 0

Клуб не хочет отпускать всех, кто помог провести фантастический сезон