Мельничук представлений як головний тренер

Вчора відбулася прес-конференція, на якій був представлений новий головний тренер чоловічої збірної Валентин Мельничук

- Я дуже задоволений, що збірною буде керувати такий класний вітчизняний спеціаліст, - розпочав спілкування президент ФБУ Олександр Волков. - Валентин Федорович пройшов школу радянського баскетболу, але найголовніше, що в останні роки керував португальською збірною і досяг з нею високих результатів.

З Валентином Мельничуком підписано 4-річний контракт. Першочергове завдання, що стоїть перед ним - вихід у фінальну частину Євро-2009, яке відбудеться у Польщі.

- Я щасливий, що буду тренувати збірну команду своєї країни, - сказав Мельничук. - Я взяв на себе величезну відповідальність, оскільки рівень європейської першості зараз дуже високий, водночас навіть у відбірному раунді слабких суперників не буде. Разом з цим збірна України вже багато разів брала участь у фінальних частинах континентального чемпіонату, і кожного разу їй не вистачало якоїсь дрібної деталі аби виступити більш вдало. Над цими деталями нам треба працювати. По-перше, мені як тренеру треба створити добру тренерську команду, команду однодумців і компетентних людей. Друге - створити побутові і умови для тренувань, поставити стосунки у команді на такий рівень, щоб кожен гравець з радістю би їхати до збірної і знав, що виступи за неї - це його професійний ріст. І нарешті, я хочу, щоби збірну України любили, а любити в першу чергу будуть за результат.

Мельничук відмітив, що буде працювати у тісній взаємодії зі спортивним директором збірних Геннадієм Защуком, використовуючи його багаторічний досвід у керуванні національною дружиною. Також до тренерського штабу точно ввійде спеціаліст, що задіяний в одному з клубів Суперліги.

Валентин Федорович сказав, що віднині отримав можливість відряджень до українських клубів і буде не тільки відвідувати матчі за їх участю, а й перебувати на тренуваннях, спілкуватись з тренерами та кандидатами до збірної. У попередньому списку Мельничука - 33 гравці. Утім, за його словами двері до команди відчинені для усіх, і цей список може поповнитись новими іменами.

- У моїй збірній будуть гравці, які підходить для виступів у збірній за професійним рівнем і горять бажанням захищати честь країни, - відмітив Мельничук. - У паспорт заглядати я не буду, спеціально омолодженням команди ніхто займатися не буде.

За його словами вже складено попередній план підготовки збірної до кваліфікаційного раунду Євро-2009, однак він буде скорегований після жеребкування, яке відбудеться у лютому. Утім, вже відомо, що перший збір пройде у кінці травня - на початку червня, планується, що українці зіграють на міжнародному турнірі. У ньому не зможуть взяти участь найсильніші виконавці, але для інших це буде хороша школа перед основними етапами підготовки.

Федерація баскетболу України

Источник
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Баскетбол | 23 мая 2024, 10:10 0

Презентованы три команды