Олександр Гвоздик нокаутував Крейга Бейкера

Український боксер впевнено розібрався з американцем

В американському місті Лінкольн відбувся вечір боксу, в андеркарті якого свій бій провів перспективний українець Олександр Гвоздик. Зважаючи на проблему з підбором суперників, нашому співвітчизнику довелося зупинити свій вибір на маловідомому Крейгу Бейкеру.

Стартові раунди пройшли з перевагою українця - Олександр вирішив не ризикувати і вів бій з дальної дистанції, поступово розкручуючи суперника своїми ударами. Використовуючи перевагу в швидкості наш боксер продовжував тиснути на Бейкера, але особливих дивідендів це не принесло - американець непогано захищався і намагався відповідати на кожен випад опонента. Ближче до середини поєдинку ситуація не змінилася - Гвоздик боксував дуже виважено, вирішивши зосередитися не на якості ударів, а на їх кількості. Разом з тим, варто відзначити добротну роботу українця в захисті і незначну кількість пропущених випадів, які особливої загрози не несли. В шостому раунді після серії потужних ударів Бейкер опинився на канвасі, проте зміг піднятися. Як виявилося не надовго. Українець кинувся добивати суперника і рефері був змушений зупинити бій.

Подальші перспективи Гвоздика залишаються досить розмитими. Чемпіон світу у цій вазі - Адоніс Стівенсон, який володіє титулом WBC. Його наступним обов'язковим претендентом є колумбієць Елейдер Альварес - промоутери зазначають, що бій між цими боксерами відбудеться вже восени. А от далі починається справжній хаос - керівництво WBC обрало три поєдинки (два з них відбулися ще в липні), в яких і визначиться наступний претендент на зустріч зі Стівенсоном (звісно, якщо він виграє у Альвареса).

До списку потрапили наступні бої: Саліван Барера - Джо Сміт (Барера UD12), Маркус Браун - Шон Монаган (Браун ТКО2) та, власне, Гвоздик - Бейкер. Як з трьох боксерів обрати одного - питання відкрите. Ймовірно, двоє з них проведуть поєдинок між собою, але ж хто стане третім зайвим?... Сподіваємося, що не українець. Надто багато питань, надто мало відповідей. Найкращим варіантом для нас залишається бій Гвоздика з Барерою/Брауном (орієнтовно, наприкінці року), а потім чемпіонський бій з переможцем пари Стівенсон - Альварес. Нам залишається тільки чекати.

Олександр Гвоздик - Крэйг Бейкер TKO6

Микола ТИТЮК

Сергей Цыба Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Бокс | 01 мая 2024, 18:50 0

Какие предчувствия и мечты перед Олимпиадой

Комментарии