ЯРМОЛЕНКО: «Після Євро-2016 тиждень не виходив з дому»

Гравець збірної України – про невдалий виступ національної команди на континентальній першості

Один із лідерів «Динамо» та збірної України Андрій Ярмоленко поділився спогадами про невдачу національної команди на Євро-2016.

- Досі боляче згадувати… Стільки радості було, що на те Євро поїдемо і так бездарно там зіграли. Точніше, «бездарно» - то надто м'яка характеристика. Важко підібрати слово, яким можна охарактеризувати наш виступ у Франції. І налаштовувалися ж, чекали тих матчів, знали, що вся країна за нас вболіває. А в підсумку першими на чемпіонаті втратили шанси на плей-офф. Ганьба, після якої я довго не міг отямитися. Зрозуміло, було багато критики. Тепер, щоб не потрапляти в такі ситуації, намагаєшся працювати ще більше.

- Критика була справедливою?

- Звичайно. Своїм виступом ми на цей тиск з боку преси й вболівальників заслужили.

- Досі чіткої відповіді на запитання «Що ж сталося у Франції?» не дали ні тренери Фоменко, Онищенко і Шевченко, ні жоден з гравців.

- Знову ж - причин може бути цілий комплекс. Переконаний, ми були здатні на більше.

- Якщо відтворити окремий слайд, який ілюстрував би для вас Євро-2016, можливо, згадується момент, втрачений у зустрічі з поляками?

- У тому й річ, що навіть згадати нічого. Жодного позитивного моменту, все погано. Після Євро-2016 був розчавлений. Скасував відпустку, тиждень не виходив з дому, не хотів ні з ким спілкуватися. Мені самому було гидко, що так сталося.

- Присутність Олега Гусєва могла щось змінити?

- Розумію, на що ви натякаєте. Але річ у тім, що ніколи в житті не оскаржував тренерських рішень. За результат відповідає лише тренер, а отже й склад визначати лише йому. Можу лишень сказати, що Олег - хороший футболіст. Він приносив користь усім командам, за які виступав. І протягом усієї кар'єри.

Владимир Клепач Источник: Футбол 24
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Бокс | 14 мая 2024, 07:27 0

Поединок за абсолют пройдет вечером 18 мая в саудовском Эр-Рияде

Комментарии