«До Олімпіади готуємось уже сьогодні»

Інтервью з Володимиром Бринзаком - президентом Федерації біатлону України

До старту нового сезону у біатлоністів залишається всього нічого. Звичайно, всі ми з нетерпінням очікуємо перших етапів Кубка світу, адже торішні успіхи наших Оксани Хвостенко та Андрія Дериземлі вже привчили нас до перебування українських спортсменів серед претендентів на нагороди. І хоча до Олімпіади-2010 у Ванкувері часу ще багато, президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак заявив, що нинішній сезон уже є етапом підготовки до цього найвідповідальнішого турніру.

«Сюрпризів очікую від жінок»

- Помиляється той, хто вважає, що до Ігор-2010 часу ще предостатньо, - розпочав розмову з кореспондентом «СГ» Володимир Михайлович. - Ми готуємося до них уже сьогодні. А як же інакше? Потім буде запізно. Головне завдання на цей сезон - визначити провідні шістки у чоловіків та жінок, на яких і робитимемо головну ставку у Ванкувері. Нині ж серед претендентів на потрапляння до олімпійської збірної перебуває по 9-10 біатлоністів. Це, звичайно, добре, оскільки здорова конкуренція ще нікому не заважала.

- Від кого - чоловіків чи жінок - очікуєте приємних сюрпризів більше?
- Від жінок. Усе ж таки Оксана Хвостенко минулого сезону довела свою спроможність кидати виклик визнаним лідерам. Сподіваюся, її успіхи на етапах Кубка світу - не випадковість. До того ж вони мають «зарядити» Хвостенко психологічно. Зі стрільбою в Оксани проблем узагалі ніколи не було, а ось із фізичною готовністю...
Має виступати бронзовий призер Туріна-2006 Лілія Єфремова. Щоправда, вона дуже емоційна людина, тому чого від неї очікувати - я навіть не знаю. Проте вірю, що свого останнього слова в біатлоні вона ще не сказала. Також дуже розраховую на «прорив» сестер Валентини та Вікторії Семеренко, які до того ж - дуже амбіційні.
Тут є ще один суттєвий фактор. У міжсезоння великі зміни сталися у командах Норвегії, Франції, Білорусі, Росії... Лише Німеччина залишається фаворитом номер один. З іншими ж ми можемо і повинні сперечатися за призові місця.

«Шанс в Олексія Айдарова залишається»

- Як щодо матеріального забезпечення? Торік, пригадую, певні проблеми з лижами були в Андрія Дериземлі...

- Зараз усе нормально. Інша річ, що той же Дериземля лише нещодавно повернувся до ладу після тривалої хвороби. Так що на перших етапах Кубка світу він може не виступати.

- Питання по Олексію Айдарову... Минулий сезон йому в актив аж ніяк не запишеш...
- Це справді так. Але цього сезону в нього залишається шанс довести і нам, і собі, що він ще спроможен добиватися гучних результатів. Якщо ж цього не станеться - хоч як жаль, Олексію з надіями на виступи у Ванкувері-2010 доведеться розпрощатися.

- Ви задоволені результатами наших біатлоністів на літніх чемпіонатах Європи та світу?
- Задоволений. Сподобалися характер та воля до перемоги, які продемонстрували й хлопці, й дівчата. Взимку ці складові матимуть величезне значення.

- Тоді які результати у зимовому сезоні ви вважатимете незадовільними ?

- У разі, якщо наші чоловіча та жіноча команди не проб'ються у світовому рейтингу до провідних десяток. Щодо індивідуальних результатів, то слід виходити з готовності того чи іншого спортсмена до конкретного старту. Але, повторюся, дуже сподіваюся, що наші успіхи минулого сезону не були випадковими...


Сергій ДАЦЕНКО, «Спортивна газета»

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 06 мая 2024, 16:46 206

Команда Юрия Максимова победила впервые за последние пять матчей