Дмитро ЯНЧУК і Тарас МІЩУК: «Юрій Чебан надихнув своєю перемогою»

Українські веслувальники-каноїсти — про завоювання «бронзи» на Олімпіаді в Ріо

Українські веслувальники-каноїсти Дмитро ЯНЧУК і Тарас МІЩУК поділилися своїми враженнями від завоювання бронзової медалі на Олімпійських іграх 2016 року в каное-двійці на дистанції 1000 метрів.
Дмитро Янчук: Вчора ми проходили попередній півфінал, був сильний попутний вітер ми себе відчували добре, у нас був третій час. Сьогодні, як бачите, сильний зустрічний вітер. Ми легкі, нам важко йти проти вітру. Наша тактика звичайна: до 500 розслабитися, щоб були сили пройти другу половину шляху, а після 500 до фінішу додавати. Посіли третє місце, боролися до кінця. Ми задоволені медаллю, недарма пройшли цей шлях. Юра Чебан надихнув своєю перемогою, хочеться повторити його досягнення.
Тарас Міщук: Юрій Чебан мотиватор на всіх змаганнях. Це для нас перша Олімпіада. Дуже складній був цей момент - зібратися і добре виступити проти таких іменитих суперників. Ми тут з п'ятого серпня. Кожен раз, коли думали про самі змагання - мандраж з'являвся. Юра Чебан своїм виступом надихнув. Думаю, ніхто не очікував такого від нього. Мандраж зник, вийшли з бойовим настроєм, хвилювання не було, дуже класно.
Дмитро Янчук: Тяжко вставати о п'ятій ранку, їхати на цей канал. Кожного ранку ми вставали. До того о 6:40 тренувалися, щоб прийти в цю форму, а вчора і позавчора вставали о п'ятій ранку.
Тарас Міщук: О 21:00 лягаємо спати, аби виспатися. Відчуваємо себе дітьми: «Вечірню казку» подивилися - все, спати. (Сміються)
- Мріяли про медаль?
Тарас Міщук: Звичайно. Думаю, про медаль мріє кожен спортсмен. Відбір на Олімпійські ігри надзвичайно складний, особливо в каное. На чемпіонаті світу всього шість ліцензій дають. Звичайно, кожен екіпаж, який потрапляє на ці змагання, мріє про медаль. Всі суперники, можна сказати, рівні, однаково сильні і в рівних умовах. Кожен мріє про медаль. Так само ми мріяли про цю медаль. Це вершина нашої кар'єри, яка тільки почалася, сподіваюся. Дуже задоволені, неймовірні емоції.
- На цьому каналі є різниця, по якій воді йти? Відчуття змінюються?
Дмитро Янчук: У нас по стандарту повинен бути водний канал. Він тут на великому озері знаходиться, поруч океан. Це заважає. Було багато заїздів, катери їздили, знімали це все - хвиля накочує, ми стоїмо на старті, як на морі. У фіналі такого не було, вони підготувалися, але все одно тяжкий канал.
Тарас Міщук: Щодо води, можливо, ви бачили заїзд Павла Алтухова, який змагався в каное-одиночці. Він їхав, вітер був суто лівий. Тоді, здається, була різниця, оскільки перша доріжка знаходиться з лівого боку, там є буї, щити, які трошки захищають від такого вітру. Наприклад, Павлу, який йшов по крайній, восьмій, доріжці, думаю, це заважало.
Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 02 мая 2024, 06:40 59

Уже известны все 5 клубов: Байер, Бавария, Штутгарт, РБ Лейпциг, Боруссия Д

Комментарии