Нове народження «Львів-ЛДУФК»

У волейболістів розпочався новий сезон, а в одного з учасників Вищої ліги «Б», ВК «Львів-ЛДУФК», - практично нове життя

«У Львові волейболу не було близько 35 років, - хапається за голову президент і головний тренер львівського клубу Юрій Мальчицький. - Будь-які спроби відродити на Львівщині цей вид спорту наштовхувалися на фінансові бар'єри. Минулого року першоліговий клуб взагалі залишився за бортом чемпіонату: у нас катастрофічно не вистачало коштів. Тепер вища ліга розширилась, і нас запросили грати у Лігу «Б».

Перед тим, як йти у бій проти досвідченішого візаві - СП «Фаворит» міста Лубки Полтавської області, львів'яни підсилили свої ряди знаними співвітчизниками, які довгий час захищали кольори інших клубів та навіть країн. Лідером ВК «Львів-ЛДУФК» став 40-річний чемпіон Чехії Андрій Посікіра - учасник Ліги чемпіонів у складі чеського клубу «Фатра», а донедавна гравець івано-франківського «Факела» та чернівецького «Будівельника-Динамо». З одеської «Феміди» у рідні пенати повернувся ще один двометровий велетень - Олександр Копій, у лаву львів'ян став і проректор із зовнішніх зв'язків і перспективного розвитку Львівського університету фізичної культури Володимир Левків, котрому досвіду також не позичати.

«У нашому клубі всі гравці - вихованці львівського волейболу, - веде далі Юрій Мальчицький. - Нікого з інших областей запрошувати не будемо. Судіть самі: легіонери «вимагають» багато грошей за свої послуги, а в один день підуть і не залишать сліду після себе. За таких умов розвиток спорту у нашому регіоні неможливий. Наша ж мета - побудувати «піраміду спорту», тобто забезпечити учнів ДЮСШ можливістю саме у Львові вдосконалювати свою майстерність. Поки що найталановитіших наших дітей переманюють клуби з інших областей. Щоб поставити волейбол на професійну основу, - ми ж поки що аматори - потрібні кошти. Тому ми запрошуємо всіх небайдужих людей допомогти нам. Поки що 90% фінансування клубу взяв на себе НВО «Термобудстандарт».

У безкомпромісній боротьбі поступились дебютанти вищої ліги «Фавориту». Результат першої зустрічі визначився за незначної переваги господарів у кожній партії - 25:27, 20:25, 27:29 (0:3). Не вдалося львів'янам схилити шальки терезів на свою користь і наступного дня - 21:25, 15:25, 20:25 (0:3). «Не варто було відразу сподіватися на перемогу, - коментує початок сезону Юрій Мальчицький. - Хоча перемогти дуже хочеться, плани у нас все ж стратегічні - створити на Львівщині інфраструктуру. А завдання на цей сезон - потрапити у четвірку найкращих у своїй Лізі. Це реально, хоча і непросто. Однак хлопці налаштовані по-бойовому. Наступний тур відбудеться 3-4 листопада: ми вдома (у залі Технологічного коледжу) прийматимемо криворізький «Ескоріал». Тож сподіваємось, львів'яни прийдуть нас підтримати».

Олена САДОВНИК

Високий замок

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 22 мая 2024, 10:15 1

Румынский специалист все-таки будет работать на родине