Игорь МАКОВЕЙ: «Мое сердце зелено-белое»

Экс-игрок «Карпат» рассказал о своей карьере и текущей жизни

У середині 90-их склад «Карпат» було важко уявити без цього світловолосого футболіста. Маковей провів у Львові шість сезонів, після чого транзитом через «Кривбас» перебрався у Полтаву, де також став улюбленцем вболівальників. Минуло багато років, Ігор закінчив кар'єру футболіста, спробував себе навіть у суддівстві, а два головних клуби його життя за цей суттєво змінилися. Вже в неділю в Полтаві відбудеться зелено-біле дербі, одним з головних глядачів якого буде Ігор Маковей.

ВРАЖЕННЯ

Я бачив два поєдинки «Карпат» в Лізі Парі-Матч. За «Ворсклою» також слідкував, тому, крім матчів внутрішнього чемпіонату, переглядав зустріч полтавчан у Лізі Європи. Команда Василя Сачка виглядає стабільно, помітно тренерський малюнок. Його підопічні виконують все те, що каже наставник. Можливо, «Ворсклі» трохи не вистачає зіграності. Що стосується «Карпат», то з впевненістю можу сказати, що зараз вони мені дуже подобаються. Якщо чесно, то найбільше за всі останні сезони.

КОЗИРІ

У стартових матчах сезону я побачив, що в гравців львівської команди починає проявлятися карпатівський дух. Це не просто слова, а реальна якість гри. Відзначив би справжній чоловічий відбір з кров'ю, який притаманний нинішнім «Карпатам». Помітно, що хлопці усвідомлюють, що таке цей дух. Навіть аргентинець Бланко-Лещук. Це легіонер, який б'ється до кінця.

МОЛОДЬ

Безперечно карпатівська молодь має потенціал і помітно, що у хлопців є майбутнє. Як на мене, то вони володіють і фізичними, і тактичними навиками. Мені подобається їх самовіддача і бажання. Очевидно, що попереду у них багато роботи, але вони роблять все правильно.

СПОГАДИ

Львів - моє улюблене місто і спогади про період виступів за «Карпати» тільки приємні і світлі. Там відбулося моє становлення і я часто згадую час, коли мене вперше запросили в команду. Хороші спогади і про Полтаву. Загалом можу сказати, що моє серце - зелено-біле, адже в «Карпатах» і «Ворсклі» я провів свої кращі роки.

ПРОГНОЗ

Для того, щоб спрогнозувати результат, я змушений задуматися. «Карпати» зараз добре виглядають. За умови, якщо у них складеться гра за таким сценарієм, як в Дніпрі, то львів'яни розраховуватимуть на очки. І все ж вважаю, що шансів більше у «Ворскли». Головним чином через наявність рідних трибун. Якщо господарі виграють, то перевага буде не більшою, ніж в один гол.

СИМПАТІЯ

Я б не відмовився, якби в неділю перемогла «Ворскла», а в другому колі три пункти здобули «Карпати» (сміється). Вболіватиму за красивий футбол, адже гратимуть дві рідні для мене команди.

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Волейбол | 02 мая 2024, 09:31 30

Команду ждет выступление в Золотой Евролиге