ГЛАДКИЙ: «Почуваюся серед зірок комфортно»

Гравця донецького Шахтаря та збірної України Олександра Гладкого нині вважають найперспективнішим гравцем у нашому футболі

А його перехід у донецький клуб минулого літа став чи не найгучнішою трансферною подією. Олександр Гладкий не «загубився» в новому колективі, не втратив гольового чуття - з десятьма голами форвард лідирує у суперечці бомбардирів. Гладкий зумів привернути до себе увагу головного тренера національної збірної України Олега Блохіна й вже тричі виходив на поле у складі «синьо-жовтих».

- Народився й виріс я на Харківщині - в містечку Лозовій, - розповідає Олександр Гладкий. - Там розпочав займатися футболом у спортшколі. Моїм першим тренером був Сергій Лобач. Після спортшколи мене запросили виступати у ФК «Харків», а влітку я перейшов у «Шахтар»...

- Ви - найкращий бомбардир минулого чемпіонату, у цьому забили вже десять голів... За рахунок чого вдається регулярно забивати?
- Я вдячний своїм одноклубникам, тодішнім і теперішнім, які намагаються віддати мені зручний пас, вивести на ударну позицію. Коли на тебе працює вся команда, то забивати м'ячі легше...

- Когось із гравців «Шахтаря» можете виділити? Є гравець, який розуміє вас з одного погляду, «читає» на полі ваші думки?
- Нікого виділяти не хочу. Зараз у «Шахтарі» справді зірковий склад, висококласні футболісти. Почуваюся серед них комфортно.

- А який гол для вас найбільш пам'ятний?
- Наразі вважаю таким свій перший м'яч за «Шахтар», хоча тоді й поступилися суперникам у грі за Суперкубок України. Також дуже приємно те, що вдалося забити гол у своїй першій грі у складі збірної України.

- Два останні поєдинки відбірного циклу - з грузинами й італійцями - закінчилися для команди Блохіна невдало... Чому так сталося?
- У грі з грузинами, після забитого м'яча, футболісти дуже швидко повірили у позитивний для нас результат. Це зіграло з нами поганий жарт: наприкінці гри пропустили й позбулися двох очок. Проти італійців, на мою думку, Україна зіграла свій найкращий поєдинок у цьому відбірному циклі. Ми не поступалися чемпіонам світу в жодному компоненті гри, крім реалізації гольових моментів. До того ж надійно зіграв їхній воротар Буффон. Але у нас попереду ще чотири гри. Потрібно набрати в них максимум очок! А тоді подивимося, що ж з цього вийде...

- А що там сталося між Блохіним і Вороніним?
- Цей випадок я не коментуватиму. Нехай краще вони самі розберуться поміж собою...

- А як Олег Блохін ставиться до вас?
- Відчуваю також, що головний тренер збірної довіряє мені, покладає на мене певні надії.

- Не мрієте зіграти у якомусь із провідних чемпіонатів Європи?
- Гадаю, про це мріють всі гравці. Мені подобаються чемпіонати Іспанії, Італії, Англії... Але говорити про мій перехід на Захід передчасно.

- І наостанку - без футболу... В особистому житті щось змінити не плануєте?
- Для сторонніх це закрита тема. У мене є дівчина, але одружуватися наразі наміру не маю.

Володимир ГАВРИЛІВ

Високий замок

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 30 апреля 2024, 07:44 0

Артем отличился с пенальти в ворота Лас-Пальмаса за Жирону, забив 19-й гол